Медия без
политическа реклама

Илон Мъск направи суперреклама на Белоградчишките скали

Милиардерът сравни крепостта "Калето" с пейзаж от известна видео игра, а българският министър на туризма го покани у нас

22 Ноем. 2022Обновена

Най-богатият човек на планетата Илон Мъск направи страхотна безплатна реклама на България в Twitter.  Под снимка на Белоградчишките скали в социалната мрежа той коментира: "Бях сигурен, че това е в Elden Ring". Фотографията на скалния феномен в Северозападна България бе споделена от профила Aesthetica. Elden Ring е популярна сред геймърите по цял свят компютърна фентъзи игра. 

Снимката, впечатлила основателя на Tesla и SpaceX, е на българския фотограф Владислав Терзийски. Заснета с дрон, тя показва уникалните скали на Белоградчик и историческата крепост "Калето", които са един от 100-те национални туристически обекта на България. От началото на тази година мястото е посетено от близо 70 000 български и чуждестранни туристи. 

Премиерата на Elden Ring бе през февруари. За броени месеци играта спечели милиони почитатели по цял свят.

 

На гребена на вълната

Българският министър на туризма Илин Димитров показа бърза реакция и съобщи, че ще покани официално в България милиардера изобретател, за да му покаже колко са красиви наистина са Белоградчишките скали и "Калето".  

"Написах на Мъск съобщение в Twitter и го поканих да посети България, като лично ще го заведа да разгледа нашата забележителост“,похвали се Димитров пред сайта TravelNews. Министерството на туризма още утре щяло да изпрати официална покана до Мъск, както и до Хидетака Миядзаки, създател на играта Elden Ring, и до популярния писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин. Освен това Илин Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която така впечатли Илон Мъск.