facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

"Албена" ще мери два пъти температурата на почиващите

Курортът първи обяви план за безопасна почивка, в който фигурира и изолатор
4 145

Курортът "Албена" обяви режим за поведение на гостите и персонала насред пандемията от коронавирус. Не е известно друг комплекс да има изработен план, въпреки че вече е месец май и морските туристи ще се увеличават. Мерките включват мерене на температурата на всеки влизащ по два пъти - на бариерата на курорта и в хотела. Предвиден е и изолатор за хората, които се предполага, че са болни. Те ще стоят в него до пристигането на лекари. Ето ги повечето от процедурите:

 

Вход с контролно-пропускателен пункт

Пристигащите МПС на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера ще бъдат дезинфекцирани (гуми и шаси) от служители на Албена АД. Дезинфекцията ще се извършва с гръбни пръскачки и дезинфекционен разтвор. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура и ако тя надвишава 37°С, ще бъде подаван сигнал на тел.: 112 и ще се следват стриктно указанията на здравните власти. Ако лицето е част от група, пристигащи с автобус, всеки един от останалите пътници ще трябва също търпеливо да изчака и следва инструкциите на специалистите. Служителите, извършващи дезинфекцията на МПС, както и тези измерващи температурата на лицата влизащи във ваканционно селище Албена, ще бъдат оборудвани със задължителните предпазни средства.

 

Хотелите и дезинфекцията в тях

При влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до моментът на пристигане на медицинските лица. Всички служители на хотела също ще бъдат оборудвани с предпазни средства. На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания, като гостите ще изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и ще правят своята регистрация един по един. След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани. При дезинфекцията в хотелските стаи, основен акцент ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са често докосвани – дистанционни, ключове за осветление, дръжки, копчета и др. Мръсното бельо и хавлии задължително ще бъдат изнасяни в коша за мръсно бельо на камериерските колички, като в никакъв случай гостите не трябва да ги поставят на пода.

 

Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях

При влизане на гостите в ресторантите, отново ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът ще следи да няма струпвания и гостите ще бъдат настанявани на нужното разстояние едни от други. Всички служители ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяко хранене търговската зала на ресторанта ще се дезинфекцира – под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Ще се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък ще се прави на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.

 

Шатъл-бус и тяхната дезинфекция

Вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант чрез опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна, като ще се извършва от шофьорите на бусчетата, които ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Поне 6 страни от ЕС гледат притеснено към България заради COVID-19

08.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

9325 13
Остава карантината за влизащите от Великобритания, Швеция и Португалия

07.07.2020

Обновена

3718 32
Затягат мерките в Белград заради нов взрив на епидемията

03.07.2020

1740 3

Коментари

geni1

Не е по-просто и лесно и евтино да се премахне абсурдното извънредно положение?

Виконт LUX
снимка на Виконт LUX

Тва не ти е Беларус  Куба, Доминика Швейцария, Скандинавието .Южната америка...

Verbis verbis

Ще има и гости?

 

Сетих се за стар виц от времето на соца.

- Ти как почива това лято?

- Както преди Девети.

- ?

- Швабите в хотела, ние на палатка в гората.

rorik

Ммм даа,

Това е любимият ми курорт.

Бях разпределена като отличничка   да работя там  след студентсване когато имаше 2 хотела .

Отказах .

Но после само там ходих на почивка , даже когато беше забранено за българи .

Не зная как ще се оправят там . Май ще  ги фалират чужденците от съдилища че не съм им осигурили условия за почивка.

Жалко. Това е най хубавия курорт в последните години .

 

аман бе

Рорик, кога "Албена" е била забранена за българи? Я сподели, плз.... 😂

indiec

И аз се чудая на тези писания. мисля, че се бърка "Албена" с "Русалка" (но това е само една от възможните хипотези). Може да има и такива, свързани с хиперактивност на мякои части от мозъка.

Виконт LUX
снимка на Виконт LUX

Тва мноо отдавна с  2та хотела...

на да четеш https://travelnews.bg/bg/kurortat-albena-i-privatizatsiyata-mu-/

 

ся е по зле от  другаде и тъй като е на север водата е студена  рядко минава 22 градуса.

Аз ходех на" Русалка "в соца  кеф.Когато се стопанисваше от Френци  всико бе лукс и разкош  Кораб акостираше и с лодки сваляха  екзотични манджи.Нон стопКупони..после се отеглиха защото започнаха да пускат там араби курорта  рухна.

 

Iberia
снимка на Iberia

Това лято ако въобще има туризъм, то той ще бъде насочен в къмпингуването и самостоятелните квартири/стаи.

 

Големите хотели ако щат и тестове за бременност да въведат,просто няма да имат посетители.

 

Същото важи и за ресторантите, свинарниците-дискотеки и баровете.

 

Ще бъдат оборотни пиците на парче,дюнерите и скара-бирите, защото хората ще се редят на опашки от по 2 метра човек от човек и ще се хранят вкъщи.

 

Хората масово ще си пазаруват от хранителните магазини.

 

Хладилните чанти ще бъдат хит на пазара, заедно с девствените плажове /ако има останали такива/.

 

Албена и Сл.бряг ще бъдат курорти-призраци.

nafta

Като едно време - туба рикия, каса-две бира, кашон русенско варено и два хляба в багажника преди тръгване за седмоца почивка на морето. 😁

Iberia
снимка на Iberia

Шегуваш се, но това е съвременния реализъм.

 

А хотел на първа/втора линия с по 50-100-200-300 легла няма да отвори за 5-6 гащника.

human_capital

Ако ще и базалната температура да мерят, хотелите на др.Станев ще останат празни.

Сори Майкъл.

Те станаха милионери! От прост комсомолски секретар, до комбинаторен Остап Бендер Албенски...

Вие му мислете с 700-800 лева заплата!

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Мерките доста докарват на прием в концлагер. Може към пакета мерки да се добави обръсване на главите на гостите при пристигане, за по-лесна и ефективна дезинфекция на гостите. Раздаване на еднотипни облекла за всеки хотел и задължителното им носене, за по-лесно ориентиране и проследяване от страна на охранителните, дезинфекционните, карантинните и медицинските екипи на концла, опс, курорта. Дано да се намерят достатъчно мазохи, опс пак грешка, курортисти за такава почивка. 

Verbis verbis

Не е била забранена, а като нов комплекс работеше със западни туристически агенции за добри пари.

Когато Саудитска Арабия 85 година свали цената на петрола, и беше нужна валута на страната, хотелите във всички комплекси се напълниха със западни туристи. Българите - по квартири и почивни станции.

То като помислиш, западните туристи от Франция, Италия си нямат море, чеда дойдат на нашето, ..., но тогава работническата класа, средната ръка идваха не заради морето, а да видят какво е построила социалистическа България.Помогнаха другарите ..А ние ги гледахме, сякаш всеки западен работник е капиталист, богаташ, 

Такава беше вредата от Желязната завеса в представите ни.

Iberia
снимка на Iberia

Ако искат и 20 пъти да мерят температурата, как ще озаптят гостите на комплекса да не ходят напред-назад извън комплекса и по плажната ивица, като пинг-пони в сферата на тото2?

 

Ами факта, че има заразоносители без каквато и да е симптоматика, как ще ги открият, докато сеят вируса?

human_capital

нали ти е ясно, че платиха на дузина медии да ги отразят? /другите ги преписаха/

все нещо трябва да напишат, уж, че вземат мерки.

Едно е да ти се иска, а съвсем друго реалността...

Дзопино

при пакети ол инклузив няма как да стане това с храненето. Ресторантите на хотелите на албена не могат да поемат тълпата без да има блъскане и гушкане един до друг. Просто са много малки. Освен ако не пуснат само половин капацитет на хотелите...

И пак - каквото и да првят хотелите са си развъдници на бацили - обща кухня, завивки, кърпи, перила , асансъори , лобита където чакат сумати туристи. Мисията не я виждам. 

 

мен ако питат - или пускат хотелите на половин или 1/3 капацитет или оставят курота зазимен за догодина. 

rorik

==

Verbis verbis

Не е била забранена, а като нов комплекс работеше със западни туристически агенции за добри пари.

==

Толкова добри че един  арабин  с 4-те си деца  от 3 жени , заселил се  в някоя си северна страна не помня точкно коя без жените си ,   с  долари = 200 лв ,то тогава долара беше = на лев.,  беше в Албена  за 15 дни . .

То така беше и в Златни пясъци .

Чешките деца бяха в някакви по  непретенциозни хотелчета  и бяха изподрали новопоставени тапети  по стаите , та с връзки изкарахме там 10 дни . Едни чехи  пенсионери се възмущаваха че сладоледа беше 2 лева.

 

Не си спомням точно кога беше но май  около 75-та , 76-а .

Някъде 72-ра Ахелой беше едно село само с квартири. по 5,6 човека в стая.  

Nickolas

Цитат: И пак - каквото и да првят хотелите са си развъдници на бацили - обща кухня, завивки, кърпи, перила , асансъори , лобита където чакат сумати туристи.

---

...и сума ти цигани-миячи на чинии, носители на хепатит.

Verbis verbis

Аа, тук за арабите има какво да се каже.

Слънчев бряг работеше с тях.

Наема шейха цял етаж от „Кубан„,най големият и до самият плаж хотел. 5-6 жени и поне двайсетина деца. За цял месец, или два. Жените мързеливи, децата щъкат без надзор. Пикаят навсякъде. След като си отидат, на етажа се прави основен ремонт, свалят се тапети,изхвърлят се мокети изпочупените мебели, и пак хотелът е на голяма печалба.

Така беше.

Nickolas

Цитат: Някъде 72-ра Ахелой беше едно село само с квартири. по 5,6 човека в стая.  

---

Ахелой си беше и 1975, -76, - 77, и -78 село с квартири и един единствен кооперативен ресторант в центъра.

Хората работеха на къмпинга, в Слънчев Бряг и Поморие. За тях беше златно време. Както и за младежите от Ахелой. Вече съм ги забравил как се казваха. Имаше един - жена му беше чехкиня от Прага (мисля Ирена се казваше) и въпреки това гонеше чехкините вечер, пък тя гонеше него - да го хваща за ..., един друг Коста (който имаше една единствена действително качествена ярко жълта риза и я носеше всяка вечер два сезона докато се скъса, имаше две семейства келнери от селото, един готвач Момчил (когото вкараха в затвора за година и нещо, ама той си беше и в затвора готвач).... Имаше един бай Иван от Ахелой, родом от Малко Шарково Елховско - беше домакин на къмпинга...

Но най-важното беше, че бяха млади и мизерията не се усещаше толкова. Благодаря за напомнянето за Ахелой.

Bacho Кольо

Едно голяяяямо 👍 за хората от "Албена  турс" АД затова, че обмислят мерки за спасяване на сезона.

Дали те ще бъдат ефективни, не знам.

Пилците ще броим наесен.

 

Но все пак си мисля, че Албена ще бъде курортът ни, най-малко пострадал от пораженията на корона вируса.

Verbis verbis

„"Албена" ще мери два пъти температурата на почиващите„

Анално.

😃

Дзопино

аз не знам за какво са тия мерения на температура? Нали се разбра че човек е заразен поне няколко дни преди да вдигне температура? Т.е може да няма температура и да зарази половината хотел преди да вдигне... или пък миенето на гумите на колите - това да не шап...

Balamurnik

Остави това, ама като приходите ти зависят от консумацията, малко ме съмнява дали  няма има кривогледи и при меренето на тепературата... 

dobadoba

Това че Станев и неговите хора предлагат мерки е добре.

НО трябва да има гости, върху които да ги прилагат.

Щото ако Ханс, Жан, Жорж, Володя нямат пари(поради карантините) най-вероятно ще пропуснат Албена тази година.

⚓️

Фалита на Том Кук поразклати туризма.

Ковид направо го съсипа...

Verbis verbis

На този клон от световната икономика, наречен туризмът на Буш, е сложен тирант.

А в „Албена„ може да мерят температурата и по четири пъти на ден, анално, тогава със сигурност биха имали  много клиенти.

dobadoba

Verbis verbis,

Албена е семеен хотел.

⚓️

За протокола: под 'семеен' имам впредвид семейства от мъж, жена и деца.

Compay
снимка на Compay
Новината е абсурдно фантастична , целият низ ок коментари под нея е от типа средновековна схоластика. "Колко дявола се въдят на върха на една игла ?" ... Да разчистим фантазиите. НИТО ЕДИН , повтарям още един път натъртено - НИТО ЕДИН западен турист няма да дойде на мутрочерноморите това лято. Ако ще не два пъти да им мерят температурата. Ако ще да поканят англичани с оферта по 5 пъти на ден да им мерят ректално температурата. Пак няма да дойдат , защо ? Защото Шенген е затворен , другари ковидисти и ковидистки ! Защото България беше изхвърлена от Европа преди три седмици , но така и не сте разбрали. Защото е невъзможно да идват туристи , които ще ги поставим веднага под 14 дена карантина. Защото дори да премахнем карантината за чуждите туристи , те пак няма да дойдат.Има строги нареждания от всички западни държави, гражданите им да не провеждат това лято туризъм в чужбина ! Страни като Испания , Португалия , Франция , Италия , Гърция с развит туризъм ще правят изключително ВЪТРЕШЕН туризъм. Страни като Германия , Бенелюксите , Островните и скандинавските ще осъществят много ограничен външен туризъм за своите граждани в Испания и толкова. Там със сигурност на германките няма да им мерят по два пъти на ден ректалната температура. Нито ще ги поставят под карантина при влизане...Приказката накратко е - рибата в морето , а ние слагаме тигана !
Nickolas

https://www.spiegel.de/reise/corona-und-sommerurlaub-die-betten-in-deutschland-wuerden-nicht-reichen-a-ec03e03d-965f-4663-be70-2362b2c2fa04

На снимката една германка от подходящата страна.

---

Сега без майтап. В този брой на Шпигел пише, че леглата в Германия няма да стигнат за всички почиващи, защото 70% от хората почиват навън. Изброени са "Spanien, Italien, Griechenland, Österreich und in die Türkei". Правилно. България я няма хич на картата. А става дума все пак за 50 милиона пътувания със средно 13 нощувки на човек.

На въпроса на Шпигел дали тази година ще е възможен въобще летен туризъм. Да, казва въпросният, няма смисъл да се забранява на хората да пътуват за "Österreich, den Niederlanden, Italien oder Frankreich", ако отидат там с колите си и си прекарат отпуската сравнително изолирано по плажове, планини, водоеми и пр.

---

А какво в същност ще стане - никой не знае. Както се каза: рибата е в морето. Много голяма е вероятността да е възможно за германците да пътуват за Австрия, както и Швейцария. Лятото се очертава да бъде пак горещо като миналото. Вода в Германия колкото искаш - реки, езера, две морета... Място също има - буквално за всеки по местоживеенето му. Така че не виждам хората да чувстват засилена потребност да бъдат "замервани" по отверстията или дори безконтактно.

Nickolas

А! Веднъж спах в един съвсем нормален хотел в Цюрих на Нидердорфер щрасе, в който имаше табелки "Gay friendly" и на закуска се мяркаха "такива" фигури. Безобидни. Да опитат с таквоз! Ама пуста Истанбулска конвенция, дет не я подписахте!

Влез или се регистрирай за да коментираш