Медия без
политическа реклама

Знамето на Рожен се скъса

БСП винят Румен Радев за липса на грижи към трибагреника

03 Яну. 2024Обновена
Туитър
Според публикации в социалните мрежи флагът, който е с размери 25 на 40 метра, още на 6 ноември вече е бил частично разкъсан

Знамето на Рожен се е разкъсало, съобщиха общинските съветници на БСП-Смолян, цитирани от "Дарик". Те обвиниха президента Румен Радев за липса на грижи за трибагреника. 

"Кой ще следи за безопасността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е устойчив на вятър до 180 км/ч, а миналата година ветрове в почти цялата страна бушуваха със 150км/ч и предизвикаха множество щети, а в планините беше още по-страшно. Знамето вече се закъса. От последните медийни публикации по темата за пилон „Рожен“ става ясно, че близкият до Радев Симеон Караколев възнамерявал да свика съвет, за да се реши съдбата на съоръжението през студените месеци", питат социалистите. 

Те отбелязват, че пилона „Рожен“ беше широко афиширан като повод за гордост и символ на обединение. "Абсолютно недопустимо е върху най-високия пилон в ЕС да се вее скъсано българско знаме. Има едно достойно решение на проблема с поддръжката – след като е патрон и инициатор на проекта бе президента Румен Радев, президентската администрация да бъде ангажирана с подмяна на знамето поне два пъти в годината, или когато е необходимо. Средства в бюджета на Президентството ще се намерят. Ако трябва да намали огромния брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е символ на служебната му власт", питат те в позиция до медиите. 

Ключови думи:

Рожен, знаме, Радев

Още по темата