Медия без
политическа реклама

Лили Иванова се отказа да пее на пилона в Рожен

26 Юни 2023

Лили Иванова в последния момент се отказа да пее при тържественото откриване на пилона в Рожен. Това стана ясно от съобщение в официалния профил на певицата във Фейсбук. "Поради независещи от екипа ни и от организаторите причини, участието на Лили Иванова на 13 юли 2023 г. на Роженските поляни се ❗️ОТМЕНЯ❗️Пожелаваме успех на Роженския събор 2023 г.!", се казва в съобщението. Певицата продължава с останалите концерти от турнето си през 2023-а, пишат още от екипа ѝ.

Рожен бе единственият концерт от обиколката на 83-годишната прима, предвиден за юли. Турнето продължава с изяви в Бургас на 7 август, Созопол - 9 август, Пловдив - 12 август, Стара Загора - 17 август и т.н.

Откриването на високия 111 метра пилон, на който ще се вее българско знаме с големина един декар, трябва да бъде на 13 юли 2023 г. Именно тогава бе предвидено Лили Иванова да пее в 21.30 часа на Роженските поляни в присъствието на президента Румен Радев и други официални лица.

В сайта на фондация "Наследство в бъдещето", чиято инициатива е строежът на пилона, бе посочено, че Иванова подкрепя каузата, а концертът ѝ ще е част от церемонията по откриването. Припомняме какво още включва инициативата според сайта на организаторите: "Пилон Рожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. 14-ти по височина в cвema. Символизира пробуждането на духа. Hовото начало, oт което uмаме нyжда днес, е въплътено в цифрата 1. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят!".

Издигането на пилона раздели обществото и предизвика напрегнати дискусии - както за разрушаването на природата и настъплението на патриотичния кич, така и след като се оказа, че президентът лично е лобирал за даряване на средства, дори от името на неговите бивши служебни министри.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Лили Иванова, пилон, Рожен

Още по темата