Медия без
политическа реклама

Жители на Перник протестират, вместо да гласуват

Проблемът е в квартал "Църква" - заради безводие

29 Окт. 2023
Хората не гласуват, а протестират.
Сайт на БНТ
Хората не гласуват, а протестират.

Вместо да гласуват, хора от пернишкия квартал "Църква"  блокираха днес сутринта основния път за влизане в квартала. Това предизвика опашки от автомобили, автобуси на градския транспорт, а полицията се принуди да отклонява движението.

Причината за протеста - безводие.  От няколко дни има конкретен проблем, но по-рано също е имало неразбории с водоподавето. "Фирма изпълнява европроект и непрекъснато има проблеми. В момента нямаме вода. Нямаме мотивация да гласуваме, защото не сме си покрили първични човешки нужди", заяви Ивета Величкова, жител на квартала, пред БНТ.  "Няма да гласувам, защото нямаме трети ден вода", добави друг човек. А трети все пак е пуснал бюлетина: "С две деца съм, не ме питайте какво е вкъщи. Аз гласувах, защото се чувствам длъжна за опазването на реда и искам нещо да се промени в нашия квартал". 

"72 часа почти нямат вода. Гневни са, и то с право. От ВиК получаваме едни и същи обяснения - търсим аварията, няма вода в резервоара. Общината не е принципал на ВиК, подаваме сигнали - това можем да направим", заяви пред телевизията  Адриан Скримов от община Перник.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Перник, квартал Църква

Още по темата