Медия без
политическа реклама

Ръст на скептицизма към новата власт отчита "Алфа рисърч"

20 Февр. 2022
БГНЕС

Пред управляващите стоят рискове, които могат да предопределят много по-бърз обществен развой на настроенията, заяви пред БНР доц. Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" във връзка с изследване на обществено-политическите нагласи през февруари, направено със средства на агенцията.

"Управлението се намира на кръстопът - обикновено правителствата се радват в началото на бурна обществена подкрепа и значителен период на толерантност, но днес виждаме скъсен хоризонт. Ако на едната страна на кръстопътя са политическите ресурси, то на другата стоят рисковете", заяви Димитрова.

    Тя подчерта, че инфлация има в икономиката, но и в политиката - "инфлация на думи, на очаквания и на ангажименти"

    "Гръмко заявеният нов управленски подход се посреща със скептицизъм от хората. Не повече от 40% вярват, че той е факт. Дали в управлението влязоха компетентни хора? Също значителен скепсис по този въпрос от страна на хората. Бавно стартиращи реформи с противоречиви изказвания. Външнополитически кризи с противоречиви сигнали от страна на управляващите и с противоречиво обществено мнение. Има сериозен разнобой между симпатизантите на управляващите партии кои действия на правителството подкрепят и кои не", допълни Димитрова в предаването "Неделя 150" на БНР. 

     

    Последвайте ни и в google news бутон

    Още по темата