Quantcast

Медия без
политическа реклама

Протест: Шофьори убийци карат свободно

10 Септ. 2023Обновена
БГНЕС
Момент от протеста

Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест тази вечер в т.нар. Триъгълник на властта в София, съобщи БТА. Хората настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата. "Чакаме с години за експертизи, делата се бавят, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки", заяви Петя Иванова, една от протестиращите.

Демонстрацията не бе многолюдна, но събралите се ясно показаха гнева си. Те заявиха, че ще бъдат на същото място всяка неделя от 18 часа, докато не се вземат мерки. Настояват за среща с политиците, от които зависят решенията. Утре най-вероятно ще се проведе разговор в Министерството на правосъдието. 

По-късно хората се отправиха на шествие до пешеходната пътека на улиците "Цар Иван Шишман" и "Гурко". Там миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

На протестните плакати бяха изредени имена на жертви: ""Справедливост за Васко, Георги и Светли". А и: "Политиците - убийци на народа".

 

И В СТРАНАТА

Стотици жители на град Шипка и околните селища блокираха тази вечер кръстовището на главния път при изхода от старопланинския проход. Протестът поиска кръгово съоръжения и светеща маркировка. На същото място на 25 август момиче на 20 години изгуби живота си. И тук хората обещаха да се събират постоянно. По думите им, сигнали към Агенция "Пътна инфраструктура" са подавани години наред, но без резултат. 

Ключови думи:

война по пътищата