Медия без
политическа реклама

Правителството светкавично махна човека на ПП-ДБ в ръководството на ДАНС

Едно от първите решения на МС е да бъде уволнен Петър Петров, който преди назначението си бе депутат на ПП

11 Апр. 2024
Петър Петров
Булфото
Петър Петров

Служебният кабинет махна от ръководството на ДАНС единствения човек, когото ПП-ДБ успяха да сложат през последните месеци в ръководството на специална служба. 

Служебното правителство прие решение, с което освобождава предсрочно Петър Петров от длъжността зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е във връзка с писмо на председателя на Агенцията, с което предлага освобождаването на Петров, пишат от Министерски съвет.

Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров бе определен за зам.-шеф на ДАНС през юли 2023 г. В началото на 49-ия парламент Петър Петров влезе на мястото на Лена Бориславова, която се отказа да бъде народен представител. По онова време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Петров е номинацията на ПП-ДБ да оглави ДАНС. От дясното обединение тогава не потвърдиха информацията.

От 2013 г. до началото на 2022 г. Петров е заемал ръководни длъжности в структурата на ДАНС. Бил е съветник в кабинета "Петков" и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Петър Петров, ДАНС

Още по темата