Медия без
политическа реклама

На ГКПП "Калотина" се чака 4 часа да се прекоси границата

Трафикът от турски коли се прехвърля на ГКПП "Капитан Андреево"

30 Юли 2022
EPA/BGNES

Огромни километрични опашки се образуват на сръбско-българската граница през последните дни, предаде  БГНЕС.

За влизане от Сърбия в България се чака минимум 4 часа. Основната част са пътуващи турски граждани, които работят в Западна Европа и предимно в Германия. През днешния и утрешния ден се очаква трафикът да се увеличи и опашките да достигнат до 10 км. При този трафик е възможно за влизане в България чакането да достигне 6-7 часа.

В момента ГКПП Градина/ "Калотина" е сред най-натоварените в тази част на континента. "Над четири часа чакам за влизане в България", каза турски гражданин, пътуващ от Германия за Турция. Наш сънародник сподели, че "е загубил близо 15 часа за преминаването през Сърбия". "Първо чакахме над 4 часа за влизане от Унгария в Сърбия, а сега също четири часа чакаме за преминаване през Калотина", каза още той.

Проверките на българската граница са по-стриктни, защото се влиза от страна - Сърбия, която не е страна-член на Европейския съюз. 

Интензивният трафик се прехвърля естествено на ГКПП "Капитан Андреево", където освен турските коли, идващи от Германия, се увеличиха и българските, тъй като Турция пуска вече само с лична карта българските граждани. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ГКПП, опашки

Още по темата