Медия без
политическа реклама

К. Петков: Недооцених Борисов и Пеевски

Съпредседателят на ПП-ДБ не мисли, че има опасност от арести на Асен Василев и Бойко Рашков

14 Апр. 2024
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков
Нова телевизия
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков

''Недооцених статуквото и ГЕРБ и ДПС", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването ''На фокус'' по Нова тв.  И обясни какво е имал предвид: ''Борисов се страхува от правосъдие заради стари грешки, а Пеевски държи прокуратурата. Така единият гарантира, че първият няма да пострада, докато правят така, че с общи гласове реформата в системата не се случи''. 

Петков заяви, че и тази предизборна кампания на ПП-ДБ ще бъде за това ''да имаме една нормална европейска държава с институции, които разследват всички "пачки", които са неправомерно дадени." Съпредседателят на дясното обединение изрази притеснение, че с фокуса върху пудела и пачките, което само по себе си е голям проблем, се замазва друг ''огромен проблем''. ''Осмото джудже заплашва главния секретар и му казва кога да подава оставка'', коментира витиевато Петков снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и пачките, очевидно имайки предвид и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов. 

Той допълни, че разследването на снимките с пудела, който носи пачки, трябва да продължи, както и че ''това е атака на ГЕРБ, които искат да накарат хората да не излязат да гласуват''. И допълни, че няма опасност от арести на Бойко Рашков и Асен Василев.

Според Кирил Петков ПП-ДБ не са предали избирателите си, въпреки допуснатите грешки. ''Направихме много грешки в тези две години, но нито сме направили нещо от корист, нито от страх. С други думи не сме ги предали''. Петков изтъкна, че ако избирателите дадат на ПП-ДБ достатъчно сила на следващите избори, ще покажат на Борисов и Пеевски, че ''не могат да заобикалят тези 1 млн. българи, които искат нормална държава''.

Петков коментира и нападението на Иран срещу Израел. Според него конфликтите в Украйна, Израел, Иран и хутите, които атакуват американски кораби, е една обща ос на атака, чиято цел е ''западните сили да бъдат максимално разсеяни. Така се отслабва възможността да има нормална развръзка на тези събития във всяка една от тези точки'', каза Петков.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Кирил Петков, статукво, МВР

Още по темата