Медия без
политическа реклама

ДБ иска дългосрочно обединение с "Промяната"

06 Авг. 2022
БГНЕС

“Трябва ни наистина голяма формация, която ще може да направи заявка за самостоятелно управление" - това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в интервю за предаването “Въпросите”. Иванов потвърди предложението за предизборна коалиция между ДБ и ПП с думите: "Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, който да може да гарантира на цяло следващо поколение геополитическата ориентация на страната. Не за един мандат, не между два служебни кабинета, не за няколко месеца".

“Наличието на такъв субект означава, че от началото на кампанията няма да стои изобщо въпросът дали ГЕРБ ще финишира първи. Това ще означава да не разделяме избиратели, които мислят по един и същи начин”, добави той.

“Ако не проведем разговор какво трябва да правим, ще имаме безкрайни служебни правителства”, каза Христо Иванов.

Същата позиция зае и Ивайло Мирчев от ДБ. "По-добре беше да предложим един ясен политически субект, една партия. Която ще държи БСП и ДПС далеч", изтъкна Ивайло Мирчев. "Предстоят разговори с ПП. Предложихме съвместно явяване като при предните избори, защото те бяха нововъзникнала тогава политическа сила. "Трябва да си подтиснем егото", обърна се той към всички политически играчи.

Тази сутрин Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" обаче заяви, че партията му все още няма категорично решение за обща коалиция с "Демократична България". Вероятно в рамките на близките седмица ще стане ясно, уточни Лорер.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Промяната, ДБ, коалиция

Още по темата