Quantcast
ДБ иска дългосрочно обединение с "Промяната" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ДБ иска дългосрочно обединение с "Промяната"

2 545
 БГНЕС

“Трябва ни наистина голяма формация, която ще може да направи заявка за самостоятелно управление" - това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в интервю за предаването “Въпросите”. Иванов потвърди предложението за предизборна коалиция между ДБ и ПП с думите: "Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, който да може да гарантира на цяло следващо поколение геополитическата ориентация на страната. Не за един мандат, не между два служебни кабинета, не за няколко месеца".

“Наличието на такъв субект означава, че от началото на кампанията няма да стои изобщо въпросът дали ГЕРБ ще финишира първи. Това ще означава да не разделяме избиратели, които мислят по един и същи начин”, добави той.

“Ако не проведем разговор какво трябва да правим, ще имаме безкрайни служебни правителства”, каза Христо Иванов.

Същата позиция зае и Ивайло Мирчев от ДБ. "По-добре беше да предложим един ясен политически субект, една партия. Която ще държи БСП и ДПС далеч", изтъкна Ивайло Мирчев. "Предстоят разговори с ПП. Предложихме съвместно явяване като при предните избори, защото те бяха нововъзникнала тогава политическа сила. "Трябва да си подтиснем егото", обърна се той към всички политически играчи.

Тази сутрин Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" обаче заяви, че партията му все още няма категорично решение за обща коалиция с "Демократична България". Вероятно в рамките на близките седмица ще стане ясно, уточни Лорер.

 

Ключови думи:

Промяната, ДБ, коалиция

Още

Протестът пред парламента отново скандира: "Мафията вън"

01.12.2022

Обновена

Екип на Сега

3947
Според ДБ кабинет на малцинството би бил алтернатива на ГЕРБ и ДПС

29.11.2022

403
Зеленият чорап ще е празен на Коледа

25.11.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

7041