Quantcast
Цветанов: Министрите уволняваха по списъци на ДПС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Цветанов: Министрите уволняваха по списъци на ДПС

Бившият втори в ГЕРБ се описа като дисидент в партията и борец срещу едноличното управление на Борисов
Обновена
8 755
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Цветан Цветанов

"Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше освен мен. Премиерът беше разпоредил на Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнения, аз спрях този списък". Това обяви Цветан Цветанов пред Нова телевизия тази сутрин. В участието си Цветанов - преди най-близкият човек до Борисов, а сега лидер на собствена партия, се описа като дисидент в ГЕРБ, борец срещу едноличното управление на Борисов.

"Ако тези уволнения бяха започнали да се случват, аз щях да направя публичен този разговор. Докато бях в парламента, заедно с колегите, които споделяха тези тревоги, съм се противопоставял на тези безобразия. Аз бях буфер, който понасяше негативите на тези събития", заяви Цветанов. Той твърди, че не е допуснал да бъде толкова близък до Борисов, че да попадне в скандалите със записите и пр.

Цветанов специално открои вътрешната битка в ГЕРБ с Георги Харизанов - преди съден за злоупотреби като шеф на "Напоителни системи", а сега смятан за особено близък на Борисов. "Бил съм против влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, защото съм смятал, че те нямат необходимия обществен имидж", каза по адрес на Харизанов новоизпеченият партиен лидер и разкри, че Борисов е настоявал да го вкара в листите. На Томислав Дончев върна за острите реплики по повод апартамента, че нищо не е свършил за електронното управление.

За себе си Цветанов каза, че е бил всеотдаен и винаги е работил за кауза. "Аз не съм предал ГЕРБ, ГЕРБ предаде ценностите на партията. Предателство е да останеш и да продължаваш да правиш това, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена", каза още той. На въпрос има ли пълно с информация чекмедже, поясни, че няма папки и няма информация никъде, освен в главата си. За съмненията в ГЕРБ, че той е правил снимките на премиерското чекмедже, Цветанов заяви: "Не мога да бъда аз, и не може да бъде мъж. Всякакъв режим в пространствата на вилата, достъпът до по-интимната част трябва да е осигурен с разрешение на премиера и на НСО".

ОТВЕТЕН УДАР
ГЕРБ на свой ред обвини бившия си съпартиец в еднолично управление и лъжи. "Всяка дума от Цветанов подлагайте на съмнение. Този човек не напусна доброволно ГЕРБ, той управляваше еднолично и не даваше да се чуе чуждо мнение. За този човек важи поговорката: "Крадецът вика - дръжте крадеца", коментира пред "Дневник" членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Тодор Тодоров.

"Ако Цветан Цветанов не е споделял ценностите на ГЕРБ, трябваше по-рано да напусне партията", коментира Менда Стоянова, цитирана от новини.бг. Стоянова допълни, че познава Цветанов като балансиран в решенията човек и е изненадана от неговите крайни позиции и крайно отношение към политиката на ГЕРБ, в която дълго време е участвал.

Ключови думи:

Цветан Цветанов

Още

48 млн. лв. заради "Октопод" е рекордна присъда за МВР и прокуратурата

09.12.2022

4333
Борисов е имал срещи с руснаци от забранителен списък, твърди Цветанов

05.07.2022

23347
ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” се съюзиха в защита на Борисов

23.03.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

12477