Quantcast

Медия без
политическа реклама

2 месеца след бедствието в Царево пак пропадна мост

23 Ноем. 2023
bTV

Пропаднала е сериозна част от моста, който свързва квартал "Василико" и плаж Нестинарка в Царево, съобщи кметът на града Марин Киров пред БТА. Няма жертви и пострадали, няма и бедстващи. По време на пропадането не е имало автомобили и хора по съоръжението. 

Мостът е затворен за движение и са осигурени обходни маршрути - както за квартал "Василико", така и за района на плаж Нестинарка.

"Разпоредил съм обследване на моста, за да се прецени дали подлежи на укрепване или се нуждае от доста по-сериозен ремонт. Утре пристигат специалисти - мостови инженери. Ще се прецени дали ремонтът можем да го извършим със средства на общината или се касае отново за доста по-сериозен ремонт", заяви за БТА Киров.

"Причината за пропадането на моста вероятно е свързана с бедствието от септември, заради подкопаване в основата. Тогава част от моста също пропадна, но беше стабилизирана. В Царево вали от два дни. Причината вероятно е и придошлата вода от реката сега", обясни Киров.

"Другите мостове, които бяха разрушени през септември - тези дни започваме работа по тяхното възстановяване. Миналата седмица получихме средствата, които ни бяха отпуснати за бедствието", поясни още кметът.

Ключови думи:

Царево, мост

Още по темата