facebook
twitter

Горещи новини

Борисов не е съгласен Цветанов да е парламентарен сътрудник на ГЕРБ

Председателят на предизборния щаб на партията реагира бързо и се оттегли от позицията
9236
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов се обяви против подалият оставка Цветан Цветанов да заеме позицията парламентарен сътрудник на ГЕРБ. "Ще дам на Цветанов право да промени статута си веднага. Не може толкова тежко наказание да получи - да напусне парламента, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на комисия по сигурност и заради този договор да се внесе съмнение, че това е едва ли не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, понеже е убеден в своята невинност и още не може да схване всъщност в каква ситуация се е поставил. Да му се чуди човек", каза Борисов пред журналисти в Брюксел.

Цветанов подаде оставка като депутат и председател на парламентарната група на ГЕРБ след публикация за новия му апартамент с личен асансьор в кв. "Изток". Той обаче запази поста си на заместник–председател на ГЕРБ. Вчера бе обявено, че Цветанов ще е нещатен парламентарен сътрудник на парламентарната група на партията.

Запитан за проверките на имотите на управляващите, Борисов заяви: "Тези независими агенции, щом проверяват на всички апартаменти, къщи, вили, тераси и к'во ли не, виждате, че навсякъде в зависимост от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякакво основание. Аз съм възложил на Влади Горанов да проучи и австрийския, и немския модел, на този въпрос сега, ако имахме ясен отговор с така наречените данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпроса. Кога е въведена тази така наречена данъчна оценка? И какво значи данъчна оценка, и какво значи пазарна? Пазарът е, когато ние с вас спорим, аз съм продавачът, вие сте купувач на този телефон. За вас той може да струва 5 хил. лв., за мен може да струва 50 лева", разсъждава Борисов, цитиран от "Дневник".

"И виждате тука вече играта. Харесах си апартамента на картинка, харесах си апартамента на изкоп, харесах си го по интернет, отстъпеното право на строеж, инвестиране на зелено... и след това, като започнат да се сумират цените и парите, и излизат съвсем различни сметки. И тука това би могло да бъде един действителен политически дебат трябва ли да има изобщо данъчни оценки? Или ако са на пазарни, кой ще определя каква е пазарната цена", мисли Борисов.

Попитан какво мисли за идеята бъдещият председател на КПКОНПИ да не бъде назначаван от парламента, Борисов каза: "Чух идеята президента да назначава, а не парламента. Направете един експеримент, направете така и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на проверката, съм готов на разговор, който и да е. Нека дадат предложения", каза Борисов.

Няколко часа след изявлението му Цветанов обяви в своя профил във Фейсбук, че се отказва от позицията на нещатен парламентарен сътрудник на ГЕРБ. 

“Във връзка с различни спекулации за завръщането ми в парламента „през задния вход“ искам да направя следните уточнения:

След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи.

Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник.

В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго”, се казва в публикацията на Цветанов в социалната мрежа. Той е председател на предизборния щаб на партията за предстоящите евроизбори през май. 

83

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка

20.11.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

3103 8
Управляващите бетонираха тандема Цацаров - Гешев
ГЕРБ и патриотите предлагат Цацаров за шеф на КПКОНПИ

19.11.2019

2354 35

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

Да му се чуди човек", каза Борисов пред журналисти в Брюксел.

Боко нааааааай-сетне потвърди тва, което беше известно на фсички учени, а също и на ноо други хора, а именно, че цецо не е човек.

"Тези независими агенции, щом проверяват на всички апартаменти, къщи, вили, тераси и к'во ли не, виждате, че навсякъде в зависимост от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякакво основание. Аз съм възложил на Влади Горанов да проучи и австрийския, и немския модел, на този въпрос сега, ако имахме ясен отговор с така наречените данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпроса. Кога е въведена тази така наречена данъчна оценка? И какво значи данъчна оценка, и какво значи пазарна? Пазарът е, когато ние с вас спорим, аз съм продавачът, вие сте купувач на този телефон. За вас той може да струва 5 хил. лв., за мен може да струва 50 лева", разсъждава Борисов

srsly

Sine_metu

Мани го Цецо.

Въпросът е къф е Борисов на парламента, та да не е съгласен?

На нас ни е като баща, в смисъл че таквози... ама на „народното“ таквоз

Sine_metu

Преди минута виждам, че Цецо „реагирал бързо“

Аве мааму, тая Конституция само за такива като нас ли е писана?

 

SSlavov

Попитана дали е различен моралът при напускането на Цветанов на Народното събрание и при запазването на зам.-председателското място в партията, столичната кметица отговори: „Моралът не може да бъде различен. Закъсняла е реакцията на Цветанов. Той има голям авторитет и затова остана. Аз бих си тръгнала от важните позиции в партията”.

PlaNed
снимка на PlaNed

Бях публикувал словото Му, но ще повторя!

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2...

GrH

Господин Пунта Мара е получил нов плесник зад врата 👍

Sine_metu

„И тука това би могло да бъде един действителен политически дебат трябва ли да има изобщо данъчни оценки?“

 

Но па глей къв политически дебат отваря

ablepsia

Няма ли да ви липсва цъфтаноглавестото? Кой сега ще ни весели с неподозираните  синтактични висоти, до които може да се извиси ено закусващо с бутонели? 

SSlavov

sic transit gloria mundi - ще има НДСВ втора част

Жалко за метаните на Йорданов : " Борисов винаги ме е побеждавал на тенис и аз го критикувам........"

Мястото му за изборите става проблематично

vvatkov

   Защо още се заглавничкват "пунтаторите", а не се измитат по дяволите? Ясно е че са се оклепали до уши. Хайде -друм!

Пиркс
снимка на Пиркс

Що ли се сещам за едни седесета с тирета...

volog2

Значи зам-шеф може, а парламентарен сътрудник - не може? Че поне малко уважение имайте към този човек. Оставили сте го да ви печели изборите, да обикаля страната, да ви гради структурите - пък даже в парламента  не го пускате. То пък бива ли такова отношение. Като не го цените, разкарайте го и като зам шеф.

ablepsia

 Оставили сте го да ви печели изборите

 

А, че нали точно затуй са му оставили апартаментите на тоз спестовник! Или някой вярва, че нашето доблестно  правосъдие ще го лиши от тях!

 

seyko

volog2,

   не си прав. В такава ситуация се краде по-лесно. Все едно като в холдинга

  на Мултигруп. Ако от едното место не можеш да вземеш, от другото ще ущипеш мъни.

цензура

БОКО,  а престани с тия циркове бе, искаш ли? 👎

 

Пънеш се не пънеш - свършен си! 

Гaндaлф

Сега остава и МишоК да изволни и че има точно 0.3 ойро депутата

kissсинджира

Хвала тебе Боцеее! Добре че има един с нормален мозък в ГЕРП, иначе да са потънали отдавна. Ей я Дариткова днес защитава Цецко, че било нормално да се върне в парламента. И онзи Мустака и той. Живи са умрели без Боко. За нищо не стават, ама драпат, като кърлежи са се впили в тая власт. 

Тринити

Бокаса играе ролята на некадърен илюзионист,чийто "фокуси" непрекъснато се провалят.Публиката се тресе от смях и го освирква(което мисли за аплаузи),а Той продължава с нови и нови "магии".С възгласи:"-Ето сега ще извадя от цилиндъра зайче!А,то било крокодилче!Нищо,де нали ви направих фокуса!".Въпрос на време е към изнасящият "представлението" да полетят домати,обувки и ....кой каквото има под ръка.И да го натирят от сцената.

E66

Между другото чух, че хонорарът за тази позиция бил 1200 лева.

 

Тоя Цецо май е на принципа: Шамар да е - аванта да е...

Миряна Б.

 

 

Няма лошо. Флориан остава верен сътрудник на страница "После". И заплата няма да иска, той от години работи за нас, без да се усеща. Такъв е, разбира се, и Баце. уфф, от професионален егоизъм ще се превърна в Айн Ранд. Вече замислям романа "Цветан изправи рамене". И "Добродетелта на рационалния егоизъм". 

g_ringo

👍

Sapienti_sat

😁👍

 

Аз, като верен читател на "После", потвърждавам! Confirm!

Sine_metu

Четв., 11/04/2019 - 15:28 (нов)

Миряна Б.

 

Няма лошо. Флориан остава верен сътрудник на страница "После". И заплата няма да иска, той от години работи за нас, без да се усеща. Такъв е, разбира се, и Баце. уфф, от професионален егоизъм ще се превърна в Айн Ранд. Вече замислям романа "Цветан изправи рамене". И "Добродетелта на рационалния егоизъм". 

 

Нещо ми се губи неподправената, шаячната айн- рандска логика.

Едно е да ви сътрудничат. Воистина нема лошо.

Но те май са ви и клиенти? А клиентът плаща. Я виж как ние всички си плащаме за обгрижването им. В точно съответствие с катехизиса от айн- ранд.

Sine_metu

Добре направи, че се включи отново във форума.

Докато се сетя за „сермяжная“ 👆

E66

Баце, ами нали самият Ти беше издал "Декрет за Цветанов" още преди пет години?

 

Забраняват на Цветанов да работи с хора и пари

Бойко уговаря Фандъкова до последно да стане зам.-шеф на ГЕРБ

София, България 16 Февр. 2014, 07:40

https://blitz.bg/politika/zabranyavat-na-tsvetanov...

revenant

Пазарът е, когато ние с вас спорим, аз съм продавачът, вие сте купувач на този телефон. За вас той може да струва 5 хил. лв., за мен може да струва 50 лева", разсъждава Борисов,

Ако г-н Премиерът и неговите близки гербери потупват с бухалка в дланта си, докато обсъждат с произволно взетия гражданин за цената на телефона му, може и за гражданина 50лева да заизглеждат добра сделка. 

 

 

Solace

Ех, Баце... Не разбра ли, че проблемът не е в данъчните оценки, а в това, че не може да се докаже произход на парите за пазарната цена на имотите? Няма как хора, работещи на една заплата, да имат имоти с пазарна стойност милиони.

А и хората, които купуват имоти, масово изповядват на данъчна оценка. Да, лишават държавата от 50-100 лева и нотариусите от 1000-1500, ама не е в това въпроса - дадена е законна възможност, и се ползва. 

Втори проблем е, когато пазаруваш имоти от фирма, на която решаваш проблем с изтекло разрешително от позицията си на шеф на най-голямата парламентарна група...

 

Киро Жарта

Пунтий Марий Цвицерон:

Ще обиколя цялата страна много повече като посещаемост.

Джиджи

👍 Тва палче е за Цвицерон, а не за теб Киро.

 

Но затуй, че си пуснал тук тъз Цвицеронова летяща мисла, ето и за теб! 👏😄👌

Begemot
снимка на Begemot

👍😁

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×