facebook
twitter

Горещи новини

БНБ отчете 90 нови милионери в България

Те са вече 916, а по банковите сметки на физически лица има общо повече от 53 млрд. лв.
2520
Илияна Кирилова

Само за една година БНБ е регистрирала нови 90 българи с влогове над 1 милион лева. И вече, според статистиката, у нас има точно 916 милионери, чието общо богатство възлиза на около 2 млрд. лв, съобщи "Нова тв".

Що се отнася до общите спестявания на българите - към момента в трезорите на банките има над 53 милиарда лева, по сметки на физически лица.

Средната за страната месечна заплата е 1247 лева, но разликите по региони са огромни. Най-ниска е срадната заплата във Видин и Благоевград - по 700 лв., докато най-високата - тези в столицата, е 1724 лв.

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВР: Правилата са и за милионерите, и за изкарващия честно прехраната

09.12.2019

1588 11
Световните богаташи започнаха да обедняват

10.07.2019

427 1
Милионерите в Mюнxeн са кoлĸoтo нaceлeниeтo нa Дoбpич

27.05.2019

1239 11

Коментари

Страници

First Strike

 Най-ниска е срадната заплата във Видин и Благоевград - по 700 лв., докато най-високата - тези в столицата, е 1724 лв.

Щото най-много "консултанти" има в София. И стига с тая шашма "средна заплата". Един мошеник взима сто хиляди лева, няколко бачкатори взимат по 1000, а средно всички взимат по 5000. 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Що се отнася до общите спестявания на българите - към момента в трезорите на банките има над 53 милиарда лева, по сметки на физически лица.

БНБ не предлага ли разбивка на размерите на влоговете и на вложителите? Да не се окаже, че 2/3 от тези влогове са на 5% от населението? 

Скрудж

Веднъж, когато Корейко отиваше с обичайната си отмерена крачка към службата, до самия „Херкулес“ го спря един нахален просяк със златен зъб. Като настъпваше влачещите се след него вързалки от долните му гащи, просякът хвана Александър Иванович за ръка и бързо заломоти:

— Дай милион, дай милион, дай милион!

След това просякът изплези дебелия си нечист език и задрънка вече кръгли глупости. Това беше обикновен просяк-полуидиот, каквито често се срещат в южните градове. Въпреки това Корейко се качи във финансово-счетоводната зала със смутена душа.

Ами...има милионери в Родината ни, товарищи....и се множат. Милион може да се направи с честен труд, но трябват: предприемчивост, мисъл, здрави "топки" и много яко бачкане.  

Дежурния

Има разбивка естествено, но не е политкоректна. Общо влоговете са почти 10 милиона броя, до 1000 лв са към 6 млн броя, над 1000 лв са почти 4 милиона броя (от тях над 5 хил лева са почти 2 милиона влога). Има и по-подробни разбивки.

HBK

Когато „банкерите” - слуги на милионерите,

(ДС-мутри, без изключение,

На генералско подчинение);

Затръбят на всеуслушание,

Че пчеличките трудолюбиви

Медец са набрали и са за рекет готови;

 

Тогаз брадчедите, в парламент посадени

Прилежно подготвят парламентарни окови.

 

И почва грабежът;

Със такси и лихви, раплащателни сметки

И множество други законни „отметки”.

 

И който отрича „кръговрата”: банкер-политик- и бандит изпечен,

самин се подрежда в кръга на глупците извечен.

Моите5стотинки

средната заплата е като средната температура в една болница...

inventus

Ако отчитаме и моргага към нея.

paragraph39

/:/ БНБ отчете 90 нови милионери в България

..........................................................................................................................

На спечелилите и печелещи от "Прехода", Демокрацията и Частния/ НЕ честен!/ Капитализъм 10-15% от Граждани на НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България- ЧЕСТИТО, "късметлии"!

Останалите 85-90%...- ами, "да духат супата!"!  Тях милионерът Слави и "Ку-ку" ще ги оправи! ЪХЪ!

Скрудж

Тях милионерът Слави и "Ку-ку" ще ги оправи! ЪХЪ!

Поне Слави е спечелил милионите си с ТРУД и то публично! А милионерът Сидеров...как? 

Bacho Кольо

Има обаче една добра новина за американците, казва авторът на публикацията Шира Овиде: „в периода 2010-2017 година в Америка увеличаването на разликите в богатството е ставало по-бавно отколкото в България“ 

Най-големият враг на интегритета на една нация е разликата в богатството на хората. 

В България разликата се увеличава с бесни темпове и вече заплашва целастта на националния организъм.

 

 

 

Лoвkия

Поне Слави е спечелил милионите си с ТРУД и то публично! А милионерът Сидеров...как? 

Сидеров - не знам как, вероятно от субсидията дойдоха и Варадеро, и престоят в скъпия парижки хотел, "Джордж Пети" май беше.

Слафчу обаче наистина се потруди, потруди се най-вече да привлече правилните спонсори за култовите си концерти.

Спонсори като Булгартабак и Кока-кола, чийто основен таргет бяха именно хилядите тийнейджъри, които са негова вярна публика...

paragraph39

/:/Поне Слави е спечелил милионите си с ТРУД и то публично! А милионерът Сидеров...как

.........................................................................................................................

Ами, например, може би, от продажби на издадените и преиздадените, у нас и в Чужбина, на написаните от Волен Сидеров няколко книги и над 2000 журналистически статии/насител на наградата на СБЖ-2001 г. за журналистика/, водене, от 2002 г., на авторски ТВ предавания и т.н.?!

Ако, въобще, Волен Сидеров е милионер, де?! Или аз НЕ съм чул и чел да е, или ти лъжеш, или някой те е излъгал?! В имотната му декларация на В. Сидеров НЯМА декларирани милиони! Даже той живее със съпругата си и с Волен Сидеров-младши  в 70 кв.м. жилище/ в блок!/  под наем и кара стар "Хюндай", май- като типичен милионер, нали?!

Други въпроси?!

sega_reader

Хубаво оправдание, казионно.

Но поздравления за чичо Скрудж, доста дълбоко ти бръкна в ... авторитета.

?

Augereau

Волен Сидеров - богаташ от писане на книги, статии и водене на предаване по кабеларки. Хаха. Стига бе. Ти вярваш ли си? Ама наистина - вярваш ли си? 

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Така е, равенство не е имало, няма и няма да има. Дори и при диктатурата на каскетите някои бяха по-равни от други. Свиквайте.

Дори самата идея за равенство е противоестествена и извратена. Все едно всички да са с един ръст и килограми.

First Strike

Дори самата идея за равенство е противоестествена и извратена. Все едно всички да са с един ръст и килограми.

Все едно всички да са хора. Все едно всички да са с по две ръце и два крака. Все едно всички да дишат въздух и да пият вода. Ние всички имаме едни и същи нужди. Някои обаче са презадоволени, а за други не достига. Това е извратено, а не равенството. 

 

Starboard

Това БНБ като няма банки за срутване, милионерите ли брои. Главният брояч, след като му намалиха 2-3 пъти заплатата от тази на предишния брояч/Искров/, декларира 260 хилки.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Нищо лошо няма в нарастването на дисперсията на заплатите. Най-после стигнахме до положение, при което висококвалифицирания труд се заплаща добре. Това е единственият начин да се спре изтичането на мозъци. Да се надяваме, че макар и по-бавно, заплащането на нискоквалифицрания труд също ще расте. Проблемът в момента не е неравенството, а все още много ниските абсолютни нива на доходите на неквалифицираните работници. От друга стана, трябва да имаме предвид, че статистиката не хваща доходите на голяма част от населението, която съвсем не е най-бедната - собственици на малки предприятия, цехчета, работилнички, магазинчета, кафенета и барчета, фризьори, монтьори, джипита, зъболекари, адвокати, всякакви видове майстори в строителството. В действителност повечето от заетите в тези области имат доходи много над обявената средната заплата.

vvatkov

   Честен милионер - епа нема!

fractal
снимка на fractal

Как има пари за милионери а няма за държавата нещо плоския данък е нисък

Струва ми се 1996 с печатането на пари само където разликата е че има стоки в магазините

Bacho Кольо

Има неравенство и неравенство. Има неравенство в Швеция, има  неравенство в САЩ, има неравенство в Русия, има и в Южна Америка.

Нашето е от най-отвратителния тип. Ние не избрахме европейския път на разпределение на доходите.

 

Има ферми в Германия с по 60-100- 200 дка. В България лантифундистите са заграбили по 100 000, а бабите на село чоплят 3 ара. Гледат  едно прасе , а от догодина и тая малка радост  ще им бъде отнета. Мога да предвидя, че до 10 години ще посегнат и на кокошките им с някоя европейска директива... ако дотогава циганите не ги превърнат в застрашен вид.

 

 

 

 

fractal
снимка на fractal

Парите за хората са като тока за електроуреда ако тока е много изгаря ако тока е малко не работи ако не е включен не работи

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Странното е, че критерият дали някой е милионер или не е големината на влога му в банката. Означава ли това, че който няма влог, съответно е парий, без никакви доходи и собственост? Наличието на влог от един милион означава, че собственикът му отдавна е милионер. Просто в момента има излишен милион, който не може да "намести" никъде и го е оставил да отлежава.

Диагностик

Троловете-милионери обсъждат състоянието на заможните хора. 

fractal
снимка на fractal

Държавата печата пари и ги раздава като си оставя 10% плосък данък останалите 90% се разпределят между частните фирми на пазара

Е как ще има за държавата да функционира нормално

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Така е, равенство не е имало, няма и няма да има. Дори и при диктатурата на каскетите някои бяха по-равни от други. Свиквайте.

Дори самата идея за равенство е противоестествена и извратена. Все едно всички да са с един ръст и килограми.

Не става дума за "равенство", а за ножицата на неравенството.

Разбивката по влогове и суми:

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/b...

Дежурния

Какво неравенство ви гони? Данните са ясни, средно 80% от домакинствата имат по един влог над 5000 лева, а около 2/3 са с по два влога, от които единият над 5000 лева. Това не навява мисли за огромни тълпи които обикалят кофите за боклук за да се прехранят или да не могат да си купят един аспирин.

Неравенството по доходи с реален измерител (по домакинства) в България между горните и долните 10% е 4:1, между горните и долните 20% е 3:1.  Групите на долните и горните 10% са по около 700 000 човека. Да си изясняваме ли етнически състав, образователно ниво и прочие на основната част от тези долни 10%? Колко по-равни да станат по доходи  с лекари, програмисти, инженери, пилоти, предприемачи, монтьори, преподаватели..., може би 1:1 ?

(В прословутата Швеция, разликите между горните и долните 10% е 6:1 а между горните и долните 20% е 4:1, тоест по-неравни са от България по тези критерии).

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Правилно! В България началната база е ниска, ножицата си е добре. Начинът е всички да имат повече, общото благосъстояние да расте. Тогава и бедните ще са по-добре.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Какво неравенство ви гони? Данните са ясни, средно 80% от домакинствата имат по един влог над 5000 лева, а около 2/3 са с по два влога, от които единият над 5000 лева.

Как реши това. Има разлика между "80% от всички депозити" и "80% от домакинствата".

https://profit.bg/banki/kolko-ot-depozitite-u-nas-...

Иначе 11.52% от депозитите днес са концентрирани 40.9 млрд. лв. от спестяванията на домакинствата. А това представлява малко под 80% от парите ни в банките.

Диагностик

Само Корнелата може да оправи неравенството: Ще клъцне от богатите и ще го раздаде на бедните. Истински Робин Ху..

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×