Медия без
политическа реклама

Американски милиардери призовават за по-високи данъци за свръхбогатите

Сред инициаторите на предложението са Джордж Сорос, съоснователят на социалната мрежа „Фейсбук“ Крис Хюз, наследниците на „Уолт Дисни“ и собствениците на хотелската верига „Хаят“

25 Юни 2019
БГНЕС архив

Около 20 милиардери отправиха послание към кандидатите в президентската надпревара в САЩ да подкрепят налагането на по-високи данъци за свръхбогатите американци, отбелязва австрийският национален ежедневник Der Standard, цитиран от Агенция Фокус.
„Америка има морална, етична и икономическа отговорност да облага повече нашите богатства", обясниха инициаторите на предложението, сред които е и американският милиардер Джордж Сорос, съоснователят на социалната мрежа „Фейсбук“ Крис Хюз, наследниците на „Уолт Дисни“ и собствениците на хотелската верига „Хаят“. Приходите от данъци върху богатството може да се използват за борба с изменението на климата или за укрепване на икономиката, както и за насърчаване на равните възможности и за укрепване на демократичните свободи. Въвеждането на такъв данък „е в интерес на нашата страна", категорични са авторите на предложението.

Още по темата