facebook
twitter

Горещи новини

21 велосипедисти са убити само от началото на годината

409
Снимка: Архив

21 водачи на велосипеди са загинали при пътнотранспортни произшествия, а 327 са били ранени само от началото на тази година. Това обяви гл. инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция", цитиран от Фокус. По думите му за изминалите 10 месеца на настоящата година са наложени глоби с фиш на почти 1400 водачи на велосипеди. Издадени са и повече от 500 наказателни постановления. 
Гл. инсп. Георгиев обръща особено внимание на необходимото оборудване – фар, светлоотразители по спиците и в задната част на велосипеда. „Използването на светлоотразителна жилетка е задължително в тъмната част от денонощието, както и при управление на велосипед извън населено място и при намалена видимост“, посочи още той и допълни, че е важно всички водачи на велосипеди да знаят, че е необходимо да се движат в колона един зад друг, а не един до друг. По думи на гл. инспектор Илия Георгиев при управление на велосипед, водачите не трябва да махат ръцете си от кормилото, не трябва да освобождават педалите и най-вече е добре да се грижат за собствената си безопасност. Той препоръча използването на предпазни каски, както и водачите на велосипеди да са достатъчно концентрирани за случващото се около тях. Гл. инсп. Георгиев поясни, че когато се констатира нарушение от страна на водач на велосипед, се налага глоба с фиш, която варира от 10 до 20 лв, в зависимост от конкретното нарушение. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата отчете 97,5 на сто ефективност

19.06.2020

1112
САЩ за България: "Луковмарш" и антисемитската реч са проблем

11.06.2020

1173 33
Населението на България падна под 7 млн. души

13.04.2020

Обновена

5480 29

Коментари

fractal
снимка на fractal

Гражданска отговорност и пътен данък и регистрация на велосипеда

ДУМ-ДУМ
снимка на ДУМ-ДУМ

?

Аз това от 3 г го пиша

Оня ден правя забележка на 1 с кууло да слезе и да го бута защото на п. пътека  той нее пешеходец,ням а светофар няма велоалея..оня се набра да се бие...от 1 бус слезе як  чичак и мигом го  репектира..в белите държави тези с тротинетките им е забранено по алеи9 и тротоари а тези с колелета  само на строго нарисувани места.

Иначе за тези и ония на матор Не мие жал в 99.9% са виновни самите те.ааа и ония с контрола...?

Weiß

Плюс книжка за велосипедист, пълно велоснаряжение, каско и застраховка живот.

ДУМ-ДУМ
снимка на ДУМ-ДУМ

Да добавя  имам съсед пожарникар  той разказа че почти на всяка 2ра смяна  ги викат в СФ. да вадят умрели почти нищо не излиза по медиите от тези катастрофи само миналата седмица са били 6 жертви в Сф  ,най вече гонки и дрогирани, Криенето на смърните случаи е показателно за дебилщината и на органи и на комисии, Какво ли ще стане ако обявят само в софия по 5-8 жертви на седмица?

Генчо Бончев

Това само за софия ли е ?

Влез или се регистрирай за да коментираш