Медия без
политическа реклама

Защо да даваме на Бойница 700 000 лв. за стрелбище?!?

14 Дек. 2023

Липсата на критерии при съставяне на инвестиционната програма за общините в проектобюджет 2024 година е довело до там да се предложат проекти за разходи, които не са допустими и няма да допринесат за нищо добро. Не може да е полезно нещо, на което реалните разходи са пет пъти по-ниски от заявените. Така предложеният списък с проекти трябва да се изтегли и да се състави наново.

Това обяви в предаването "Опозиция" активистът Тома Белев.

"Община Бойница е една от най-малките общини в България и кандидатства за закрито стрелбище за около 700 000 лв. Колко от 1000-та човека в Бойница ще ползват това закрито стрелбище и какъв принос ще има то към развитието на местната общност и икономика?", попита Белев. Той даде и други примери за нелепо финансиране и дисбаланси. Волунтаризъм е да се преливат пари, заложени за едни дейности към други проекти само да се подобри изпъленнието на плана за разходите, счита още Белев. Според него е похвално, че списъкът с проекти е приложен към законопроекта за бюджета, защото се вижда колко несъстоятелно се планира на отделни места.
Белев счита, че е незаконно в списъка да се включват проекти, които не са минали през одобрение на общинските съвети. Подробности - във видеото.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата