Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Връщат ПСА, ама с разбъркани части - става символ на Разглобката

Илияна Димитрова
Същото, ама с разбъркани елементи.

ВРЕМЕННО РЕШЕНИЕ
По инициатива на разпадналата се Сглобка и с подкрепата на Столичната дирекция на ДС бе взето временно архитектурно решение за пространството на бившия паметник - докато текат конкурси и се конкурират софийските архитектурни школи, на мястото на демонтирания паметник ще се върнат нарязаните парчета от монумента, които ще се подредят произволно, за да се получи кубистичен ансамбъл в стила на Пикасо. 
Новата композиция ще символизира провала на Сглобката, но и ще напомня, че именно по време на бързотечната Сглобка паметникът де демонти ран и нарязан. 
Кметът бързо бил убеден да подкрепи проекта. Той оценил и естетическата, и политическата страна на въпроса. 
Ето как коментира кметът проекта за кубистичен монтаж на ПСА.
"От една страна, ще бъде красиво. Както и да ги разбъркаме частите на паметника, все ще е приятно за окото и модернистично. От друга страна, носталгиците, които са против демонтажа на паметника, ще са доволни да го имат обратно в центъра на столицата в модернизиран вид. Просто трябва да отворим очите на хората за авангардното изкуство. Ще има и недоволни, ала мисленето се променя трудно" - готов е и за бързи отстъпателни действия кметът.
Ако не избухне гражданско недоволство от проекта, предвижда се Паметникът на Разглобката да престои в кубистичен вид, докато политическата стабилност не завладее отново страната и времената на Разглобката останат като тих подсъзнателен кошмар, който не е нужно да съхраняваме в обществената си памет.
Проектът за кубистичен паметник се финансира от сватбарски от централния бюджет, защото пари има и ще се харчат безразборно толкова много за предизборни компромати, фалшификации, пазаруване и манипулиране на вота - че едни 10-12 милиона за временната инсталация на никого няма да направят впечатление. 
За повече артистично напрежение между частите от стария паметник ще се добавят и нови елементи, които да си играят с отломките - това ще са бронзови реплики на кученцето Бафи (подарък на Путин от Борисов) и кученцето на главсека на МВР, който наскоро си подаде и оттегли оставката, намирайки се под натиск и защитено свидетелствуване. 
Кученцата ще играят на любовна криеница между отломките на Разглобката и също ще символизират туй-онуй. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?