Медия без
политическа реклама

Цецичок

Вие знаете, че това е съвсем нормално

Цветанов и Каракачанов ще си говорят, като се видят в Мюнхен

14 Февр. 2019

За известно време оставяме настрана чашата с новичока, за да си поемем дозата цецичок. Цецичокът е за едни отрова, за други - най-питателна храна за душата и божествена амброзия. Стенографирахме малко от брифинга му за парламентарните репортери. 

На въпрос за отношенията в управляващата коалиция Цветанов дума продума и издума следното.

***

Цветан Цветанов: Вие говорите може би за големия Коалиционен съвет, който действително не е заседавал. Но пък нека да кажа, че има и доста ангажименти, които са свързани със съответните народни представители и съответните представители на изпълнителната власт. Днес, трябва да ви кажа, че имах възможност да разговарям и с Валери Симеонов, разбрахме се с колегите от "Атака" да се чуя и с Волен Сидеров, с него също ще разговарям днес по тези теми, които са свързани и с утрешното ни гласуване, и с предстоящите гласувания, които са за другата седмица. Така че - че няма Коалиционен съвет, събиране на едно място на всичките участници, това не означава, че ние не си говорим и не обсъждаме темите, които са от политическия дневен ред на страната. Тук, разбира се, трябва да кажем, че коалицията е стабилна. И въпреки че някои от колегите имат различни мнения, вие знаете, че това е съвсем нормално и това е съвсем демократично - в определени моменти да имаме различни мнения и това, което е ясно, и това, което ние сме декларирали заедно с колегите, поели сме ангажимент за 4-годишен управленски мандат, управленската програма се изпълнява на 100% и споразумението към настоящия момент не е нарушено от нито една от тези страни. Имаме различни теми извън обхвата на коалиционното ни споразумение и извън обхвата на управленската ни програма. 

Пояснителна пауза. "Имаме различни теми" означава "имаме разногласия" на езика на Цветанов. Същевременно искаме да направим една плаха прогноза. Възможно е, а може би дори е много вероятно кабинетът "Борисов" този път да доизкара мандата си. Какво ни кара да мислим така? В момента има доста доста свободни пари за регулиране и насочване - пътища, ремонти, оръжейни сделки, контрабанда... Всички тия "теми" са като едни слабоохранявани мандри. Така че към тоя момент изглежда, че партньорите ще се карат и ще си опъват нервите по най-различни "теми", но вероятно ще стискат зъби и ще удържат фронта, защото има неща, които са над личните дрязги и теснопартийните интереси. Кинтопотокът не трябва да спира!

Продължаваме стенограмата с една прекрасна коалиционна тема. 

***

Журналистка: Кога ще обсъдите концепцията на Каракачанов (за интеграция на ромите), кога ще я обсъдите на съвета?

Цветан Цветанов: Мога да кажа, че дори днес се чух с Краси Каракачанов, който в момента е в Брюксел. Надявам се, че утре ще може да излети от Брюксел, защото всички полети днес са канцелирани (в Белгия има стачка на авиослужителите, б.р.). Аз утре ще пътувам за Мюнхенската конференция по сигурността, където ще участвам като говорител в една тема, свързана с Черноморския регион, заедно с външния министър на Румъния, на Грузия и с командващия силите на НАТО в Европейския съюз. Аз също съм поканен в този формат да участвам в тази дискусия. И вечерта се разбрахме с Краси Каракачанов, когато кацне от Брюксел в Мюнхен, защото и той ще участва в тази конференция, може действително утре вечерта да се видим и да поговорим по тези теми, които може би представляват интерес за всички, в това число и за коалицията. 

Ключови думи:

оратор, герборатор, 1:1, брифинг

Още по темата