facebook
twitter

После

Климат и философия

Ураганът "Дориан Грей" и моделът "фъш-фъш"

автор
ИВО БАЛЕВ
1 207

Тайната на вечната младост е в това да останеш инфантил. Това е историята на съвременния Дориан Грей, която ще ви разкажем в тези скръбни редове. 

***

Ураганът "Дориан Грей" отслабна и доближи Съединените щати. 

- Идвам да направя малко фъш-фъш на Флорида - каза лекомисленият и жесток Дориан, за когото човешките жертви и опустошения са просто една заигравка. - Флорида е жена и за нея е много важно да си направи фъш-фъш, да има обем в главата и влажност на погледа. А аз съм просто стихия, от мен не се очаква да съм умен, състрадателен или съобразителен. От мен се очаква да съм енергичен до сетния си дъх. Веднъж си избърсах сопола в косата на една Менда и я издухах към телевизора да обясни нещо. Тя се запъна, хвана се за пожарникарския пилон и се развя като знаме. Аз духам с всичка сила, тя се ветрее и не се пуска. "Няма да ида в телевизора със сопол в косата, ако ще да е сополът на Дориан Грей!", вика тая глезла и не се пуска. Айде тогава, викам, да ми се махаш от главата и порциите и да си ходиш на село при майка си! И тя си тръгна. После обаче дойдоха няколко укротителки на стихии, почнаха да свирят на пилона ми и той се прибра като хипнотизирана змия. Стърчащият пилон стана смачкан питон. И ми викат тия укротителки, тия съблазнителки, тия изкушения в женски образ: "Ти като стана министър-председател, казаха ли ти, че трябва малко да пораснеш и да спреш с детинските глупости? Казаха ти! Ти какво направи? Тръгна по телевизорите да приказваш още по-големи глупости и да се хвалиш с пилона си колко бил бляскав и лъскав. Айде сега да върнеш Менда обратно и да ѝ направиш фъш-фъш, нали си ураган, покажи си майсторлъка!" Тогава разбрах и запомних: на една жена да ѝ направиш фъш-фъш е все едно да я уважиш. Това показва уважение! 

***

Много-много не му мисля, стихиен съм си, но все пак и аз си правя някакви сметчици. Така и така в момента съм близо до Съединените щати, взех та се разфучах по адрес на Русия. Ей, викам, другарко Империя на злото, стига си раздухвала световни пожари!* Махай ги тия щикове и тия вмирисани ботуши от моята атлантическа родина! Ела ми на конкурса за "Белене", да ти покажа аз какво значи крадене - и за мене да има, и за тебе, и за Флорида даже! 

Сега чакам отговора на злодеите - ще има да се бием с пачки от Бургас през Козлодуй до Белене - като в бурята "Невада" едно време, първото работно място на Гала.

***

Бурята с изложбата и съветските щикове се оказа ураган в чаша вода. Джумбуш да става!

***

Минах значи с бръснещ полет покрай Щатите и си викам: ех, значи, хубаво е да се лети като ураган, ама още по-хубаво е да се лети на изтребител, какъвто светът не е виждал - защото не е произведен! Че като бръкнах в бюджета, че като взех да разхвърлям тия пачки... Бре, летят тия пари, кипи морето и блъска американските брегове, а ония викат: още, още, още! Ще има и още бе, за вас ще има, за мен ще има, за другите ще има - за всички ще има и никой няма да бъде пренебрегнат, само ми помогнете да се задържа в тая печална юдол, наречена управление! 

***

Между другото, така лекинко, с едно фъш-фъш поразчорлих перчема на Тръмп. Големи приятели сме и той много ме уважава. Обеща ми да се снимаме с F-16! 

______

* "Мы раздуваем пожар мировой / Церкви и тюрмы сравняем с землей!"

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бурята Амели връхлетя Южна Франция

04.11.2019

391
Жертвите на урагана "Дориан" станаха поне 43

07.09.2019

253
Тръмп показа подправена карта с урагана Дориан

06.09.2019

1142 2

Коментари

маргаритка2

Учудих се - каква Менда, какви 5 лева, или даже евра?!?

 

А то се оказа, че й била мазна косата на жената.

 

Само косата.

 

Само че в централните новини казаха само "фъш-фъш, обем", нито дума за цвят, нюанси, блясък, акцент, омега 3 и 6, масаж  хинин, ондулация, жожоба, екстрат от ецетера /от тайните на баба/.

 

Дали ако Менда беше погледнала патентния данък на фризьорите, нямаше да се докараме до жалкото положение да избираме между две блондинки според езика им?

 

Не!

 

Пропускаме транспортния вектор.

 

Фъндъка движи със служебен шофьор, а Мая с "обади се на приятел".

 

 

 

маргаритка2

Мисълта ми беше, че фризьорки без таксиджии не могат, докато обратното не е вярно.

 

Интересно на Тръмп кой му обира врата?

Мистерия.

Sapienti_sat

Вече хората ще виждат Менда само мазна, със сопол в косите. Бррр!

Какво нещо е големият мйстор на думите. Естествено става дума за Дориан.

маргаритка2

Става все по сложно.

Караянчева заяви, че ходи на фризьор в Кърджали, всеки петък.

 

Опитах се да изчисля колко й струва фъш-фъша по три начина -такси, споделено пътуване и автобус..

 

Па се сетих - нищо не й струва, ние й го плащаме.

 

Та за Менда - дори да се къпе само в Пловдив, до там е два часа път, пак е можела да се яви да говори по телевизора следобеда.

Влез или се регистрирай за да коментираш