facebook
twitter

После

Прелет над печата

Шок! Бомба!

731

Шок! Бомба! Ексклузивно!

Или дори - шог, бонба, експлозивно, както се пише на "серийски". Серийският език е в едно езиково семейство с олбанския - това е начин да си интересен в интернет, като пишеш нарочно в изопачена уродлива езикова норма. 

"Шок! Бомба! Ексклузивно!" - така съобщават сензационни новини интелигентните вестници с цвят на главата на Борис Джонсън или Доналд Тръмп. Тези двама държавници впрочем освен жълти глави имат професионална връзка с медиите и по други линии. Борис Джонсън е бил журналист и автор на сатирични материали (включително тук сме превеждали неговия лимерик за Ердоган, който любил козичка). Доналд Тръмп пък имаше риалити шоу - или шоО, както се казва на серийски.

Оня ден по редакциите пък обезвреждаха други бомби - пак невеществени, но заплашителни. 

"24 часа", БНТ и всички летища със заплаха за взрив: "Честит полет", съобщава енигматично "24 часа", а "Труд", психически сляп за чувствата на колегите, ги подигра със съобщение, че в редакцията на "Труд" била "обезвредена секс бомба". Това съобщение бе придружено със снимка на "сапьорите", които ужким са предотвратили секс заплахата от терористична организация FFF. Абревиатурата се разчита много остроумно - Файн фълейшио & форникейшън.

Самите обезвредители са главният редактор на вестника, синът му и още мъже край маса. 

По някаква причина на тази снимка жени край тях не се наблюдават, възможно е да са се оттеглили в уплах от тези безкомпромисни секс терминатори - то не е за всеки тая! 

"Подлудиха държавата с бомбени заплахи" - не крие разстройството на психиката си "Дума". "Четири летища и три медии са получили заплахи", допълва вестникът, също останал извън кръга на застрашените. 

Вестник "Сега" в цялост и отдел "После" в конкретност не получиха нито една заплаха - терористите се правят, че не съществуваме, за да ни унижат откъм значимост! Ами унизени сме и оскърбени. 

Все още няма коментари

Още

До живот

14.11.2019

78
Едни така, а други - онака

13.11.2019

348
Приоритети и жалони

12.11.2019

321

Влез или се регистрирай за да коментираш

×