Quantcast
Ремонтиум мобиле | СЕГА
facebook
twitter

После

Прелет над печата

Ремонтиум мобиле

457

Прелитащият прочете новина в "Труд" - "Строят 120 детски площадки в София" - и му прилоша. 

Тръгнаха му едни киселини, едно неразположение, едва ли не ишиас от мъка! 

Как да не му прилошее на човек, като си представи примерно ремонта на "Граф Игнатиев" - той се проточи като "Дързост и красота", измъчи софиянци, утрепа бизнеса на сума народ, който фалира покрай ремонта, мина през какви ли не фази, ремонта на ремонта, анекс на анекса, грозотия до скъпотия... Междувременно и хора се пребиха в новите красотички на Фандъкова. 

Самата кметица пък нещо умува: "Фандъкова ще прави анализ на всички 10 години свое кметуване, за да реши кандидатира ли се пак", информира "24 часа"

Ние знаем какво представлява "анализът" - чака се последната заповед от Бойко Борисов. Каквото каже той, това ще направи Фандъкова. Така или иначе, след този грандиозен антиремонт Фандъкова не може да стане кметица отново, освен ако не отменят изборите. Колкото и да е застрелян избирателят, чак толкова гавра не може да понесе! 

Силни страсти предизвика и ремонтът на носа на попфолк идола Преслава. 

Женицата си коригирала носа, в резултат на което дни наред всякакви медии отразяват този факт с почти еднакви материали, цитирайки едни и същи мнения за Носа от интернет - явно отново някакъв клет пиарски шедьовър обикаля редакциите и улеснява медийните труженици с готов материал на животрептуща тема - в "Труд" са посветили на тоя изстрадал обонятелен орган цялата последна страница. 

А впрочем - уона-би ремонтьорите на съдебната система имат нов опонент в лицето на проф. Огнян Герджиков. Повечето от тия ремонтьори по различни причини считат фигурата на главния прокурор за особен проблем. Но бившият председател на парламента, юридически авторитет и детски поет вижда в същата фигура само хубави работи: "Добър като Цацаров трябва да е новият главен прокурор", цитира го "24 часа"

Ако не е толкова добър - един ремонт и ще стане! 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заради колоездачи и в Северен парк почва "ремонт на ремонта"

20.01.2021

2399 11
Столичната топлофикация упорства: 99% от клиентите са доволни

05.10.2020

Обновена

1476 14
Фандъкова се похвали с разширен булевард без тротоари

13.09.2020

10527 24

Коментари

Миряна Б.

Ремонтът на носа на преславна Преслава е събитие като описаната от Гогол бръснарска драма "Нос". Само че певачката не е щатски съветник и няма да се издигне в йерархията по дисертацията на Сергей Станишев „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на XIX век“.Вижте как се преплитат минало и настояще.

 

https://www.proza.ru/pics/2014/06/18/884.gif

Миряна Б.

Затова пък тайната партийна и общинска съветничка Фандъкова си е достатъчно издигната и само трябва да се задържи на върха на дисертацията, колкото и да й е неприятно, че тя е дело на опозиционер.Данчето в мечтите си е нещо като Манилов в разговора си с Чичиков. Пак Гогол! Свое безделье Манилов скрашивает беспочвенными мечтами и бессмысленными "прожектами", вроде постройки подземного хода дома, каменного моста через пруд. Тя купува и мъртви души - безобразни фирми-изпълнители за мадам Чичикова. Някои от тях са трансвестити - жени с мъжко име, или обратното, вече не помня.

Миряна Б.

Я да видим кого да оприличим на Хлестаков от "Ревизор". Май най-подходящ е конпирът. Само дето никой от ревизираните му няма страх. Живеем в Гоголевска държава! Кой ни е губернаторът? Баце, само Баце.При Гогол премиери не е имало.  

Влез или се регистрирай за да коментираш