facebook
twitter

После

Бабини кифли

Пачанга с Ванга

665

"Бабини кифли" е новата ни рубрика, в която ще представяме някои постижения на кифлинг журналистиката. Какво четат и пишат бабините кифли? 

***

Юхуууу, джангър-лангър, чатала-патала, чунга-чанга и пачанга! 

Баба Ванга има смъртен ден и "Стандарт" е разтърсен от шамански транс: "Магове от 4 държави чакат знак от Ванга". Годишнината от смъртта на пророчицата събира хиляди край гроба и в Рупите". 

"Стандарт" пък събира врели-некипели от в безапелационен миш-маш, в който липсва само манга с Ванга. Но има време - все някой манга-Ванга комикс ще изработят руснаците, те си умират за Ванга и цял сериал направиха, а "Стандарт" цитира и някакво "разследване" на руска телевизия. Разследването ползва солиден източник: "Наследството на Ванга е 25 млн. долара", отсича Людмила Ким, руската лечителка, ясновидка и близка приятелка на Вангелия". Е, щом пък такава сеч е настанала и щом самата Людмила Ким сече - приемаме всичко с пълно доверие! Научихме едно важно име, дано не го забравим до утре и да се изложим някъде! 

Вестникът прилага и отделно каре с "Предсказанията на пророчицата" (Ванга, не Людмила Ким). Дори бегъл преглед на "предсказанията" подсказва, че техен автор е по-скоро някоя Людмила: "2024 - Русия ще стане най-проспериращата и най-богатата държава. 2028 - руските учени ще измислят алтернативен източник на енергия..."

Така ще стане! И хъбчето "Балкан" ще се напълни с каспийски газ до капаците! (Виж и съседната дописка.)

Прехвърляме се на друго предсказание, на което е посветен по-обширен материал: "Родените през 2005 г. ще спасят България. Кристалните деца - математици, музиканти, лекари, които ще се върнат в страната ни и ще я поведат напред", гласи пророчеството, за което не намерихме сили да проучим по-подробно, защото стигнахме до изречението: "Легенда приживе, тя остава светица и след смъртта си".

Метла, шалтер, довиждане! 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жежко и тежко

28.06.2019

642
Пари няма - сагата продължава

25.06.2019

469
Новият стандарт

16.04.2019

ГЕОРГИ ГЪЛОВ

790 1

Коментари

Върлаам
снимка на Върлаам

👎💩👎

Shaaban_bin_Robert

Хе, Ванга. Той Нострадамус още прави предсказания, та Ванга ли няма да предсказва post mortem. Очакваме последните пророчества на Делфийския оракул и на Сибилата. Няма начин да не са казали нещо за Путин, Тръмп, Си и Ким, а най-паче за най-веуикия Повелителят на газовете и хъбовете, трикратния премиер-слънце на България - Бойкооо Борисов!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×