facebook
twitter

После

Фейк бюлетин - again!

Киберкалинка, свине и зелени гущери

1 124
 Pixabay
Калинке-малинке, барбекюто ти гори!

РЕПОРТЕР НА "МЕДИАПУЛ" СЕ ПРЕРЕДИ на опашка за талончета пред LAFKA. Спецкомпозиторът Франчишек Шопен забеляза това нарушение, втурна се срещу репортера, хвана го за яката, раздруса го, влачи го известно време по тротоара, накара го да захапе бордюра и щеше да му скочи на главата, но реши да помилва жертвата си и прекрати екзекуцията. За проявената гражданска и естетическа доблест Франчишек получи повишение и стана заместник класически композитор.

***

"НЕ СЪМ КИБЕРКАЛИНКА!" - протестира срещу грубиянската квалификация новата ръководителка на Съвета по киберсигурност, вицепремиерка и бивша секретарка на Валери Симеонов - Марияна Николова. Шефката продължи да обяснява аргументирано какво не е: "Това, че имам червен плащ на черни точици, не означава, че правя сайбър-секс в работно време. Това, че мишката на компютъра ми е в същия десен, не означава, че ям листни въшки. Това, че имам най-различни специализации, включително притежавам квалификацията IT-Card, означава, че мога да пълня кутийки на ексел и да пиша любовни стихотворения на Уърд. Все пак има разлика между квалификациите Киберкалинка и IT-Card. Моля за уважение към компетенциите ми!", завърши пледоарията си тя. 

***

LET'S MAKE GREENLAND GREEN AGAIN! След като датчаните казаха на Тръмп, че не искат да продават Гренландия, президентът на Съединените щати се фрустрира и събра Съвета по киберсигурност. Взеха се важни решения, след което група хакери атакуваха Световния търговски регистър и го сринаха. При възникналия хаос от гърмежа на Регистъра хората на Тръмп вписаха каквото си искат и Гренландия смени собственика си. "Видяхте ли колко сте прости!" - упрекна датчаните Тръмп. "Мислех да ви озеленя с долари, щях да ви зарина със зелени гущери, ама като сте инатливи - на ви сега! Направихме си нещата по нашия начин. Викайте ми вече Alexander the Great Again!"

***

300 ЛЕВА ЗА ЗАДНИЯ ДВОР СА ДОСТАТЪЧНИ! - отсече земеделският министър Десислава Танева и започна да унищожава прасета в задния двор на държавните институции. "Наивна жена" - коментира служащ от министерство, проявил анонимна смелост. "При нас свинете са на най-високи позиции, а не в задния двор", обясни още служащият, но се опомни, разтрепера се като въшка, помоли да му бъдат заличени личните данни от дописката, разпери криле и литна високо да накаца глигите по високите етажи. 

***

ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР И ШЕФЪТ НА КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА И МЕДИИ - Данаил "Барни" Кирилов и Вежди "Малкия акварел" Рашидов, оправиха всички дреболии около върховенството на закона, наредиха законодателството, повишиха медийната свобода, пребориха лошите си навици, почнаха да говорят, без да мляскат, потактуваха си в ритъма на своята мисъл и дойде ред на последната нерешена задача: подхванаха фалшивите новини, за да подобрят още повече медийната среда. 

***

ШПИЦЕНКАНДИДАТЪТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР Иван Гешев бе подкрепен от всички трудови колективи в страната, всички посолства, всички правителствени и неправителствени организации и цялата образователна система без отделни безразсъдни преподаватели. Кандидатът получи подкрепа и от всички медии с нищожни изключения. Най-сетне бе подкрепен и от най-големите авторитети на организираната алтернативна законност. Спокоен за кандидатурата си, шпиценкандидатът си позволи кратка отпуска и отиде на посещение на бившия си колега антикорупционист Пламен Георгиев. "Видя ли как стават нещата, брат ми! А ти беше прекалено мекушав, затова изгърмя. Когато насилваме - да насилваме мъжката; когато тормозим - ще тормозим докрай!" 

Все още няма коментари

Още

Законът за фалшивите новини на ВМРО катастрофира

28.05.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2119 14
Жена влезе с тачанка на Женския пазар
Няколко революционни стъпки в пазарно-плановото народно стопанство

Влез или се регистрирай за да коментираш

×