facebook
twitter

После

Прелет над печата

Детинщини

439

"12 000 деца напускат училище", вълнува се в. "Земя". Да се тревожим ли? Вестникът донякъде ни успокоява: "8000 от тях са заминали в чужбина". Значи, нямаме грижа за повечето напуснали. Въпросът е какво правят останалите 4000.

"Земя" мълчи, но намираме отговора в "Монитор": Правят деца. Под заглавие "Децата родилки скочили четири пъти" изданието съобщава, че "през 2017 г. случаите вече са 3300". Държавната агенция за защита на детето, която е подала данните, още не е обработила информацията за 2018 г., но ако се отчете съществуващият темп, може да се каже с приблизителна точност, че миналата година децата родилки са били 4000. Така сметката излиза. Не можем да корим децата, които не ходят на училище, че са заети в родилното. Оттам им дават извинителни бележки.

Но има и друго виждане. "Телеграф", чиято трета страница е трибуна на голи моми, влиза в противоречие със себе си, защото първата му страница зове за строг морал. "Само глоби за сватби с деца", констатира горчиво изданието, което смята, че трябва да има по-тежки наказания. Изпаднал в раздвоение, "Телеграф" навира в очите на читателите "Голия даскал", който позирал за снимка "само по топка". Учителят по музика Карамфил Божиков в Трето основно училище "Христо Ботев" в Сандански се прочу, след като хлапета от 5-и до 7-и клас изровиха негови голи снимки отпреди 10 години и ги пуснаха в социалните мрежи.

Остава ни да кажем "Каквито децата - такива и възрастните". И те мислят само за джумбуш и ваканция. Всичко е документирано в "Труд": "Бият фалшива тревога за смог ваканция". От столичната Регионална здравна инспекция разчели погрешно данните от НИМХ и алармирали за опасно замърсяване на въздуха в София, което означавало всички да си стоят вкъщи и да не ходят на училище. "Станала е грешка... Опасност няма, дори ще вали сняг", рекъл директорът на НИМХ проф. Христо Брънзов. Ето защо трябва да се ходи редовно на училище и да се внимава в часовете. Пропуснатото не може да се навакса в напреднала възраст.

Все още няма коментари

Още

Ганайско щастие

22.03.2019

187
Тита за късмет

21.03.2019

181
Олеле, майко!

20.03.2019

425

Влез или се регистрирай за да коментираш

×