Медия без
политическа реклама

Xiaomi направи фабрика за смартфони, работеща денонощно без човешка намеса

Xiaomi създава нова ера в производството на смартфони с откриването на своята модерна фабрика в пекинския квартал Чанпин. Според главния изпълнителен директор на компанията Лей Джун, фабриката ще работи без прекъсване и без присъствие на хора, дори до почистването на прахови частици на ниво микрони.

Тя ще използва самостоятелно разработени от Xiaomi интелигентни машини, които ще си взаимодействат помежду си, осигурявайки непрекъснат и висококачествен производствен процес. Заводът е способен да произвежда един смартфон в секунда, което го прави революционен в бранша.

Xiaomi инвестира 2,4 млрд. юана (330,06 млн. щ. долара) в разработването на новия производствен процес. Фабриката в Чанпинг заема площ от 81 000 м² и е сертифицирана като "национално предприятие за интелигентно производство на модели" с годишен капацитет от 10 млн. флагмански смартфона. Тук ще се произвеждат предстоящите сгъваеми телефони Xiaomi MIX Fold 4 и Xiaomi MIX Flip.

Компанията отдавна използва инструменти за автоматизация в производствения си процес. Интелигентната фабрика в пекинския квартал Иджуан, построена през 2019 г., вече е доказала своята ефективност, като тук беше произведен първият сгъваем телефон на компанията - Xiaomi MIX Fold.

Новата фабрика в Чанпинг е още една стъпка напред за Xiaomi към бъдещето на интелигентното производство, което тепърва започва да се разгръща.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Xiaomi, фабрика, смартфони

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?