facebook
twitter

Технологии

Велосипед без верига

1944

Nubike е велосипед без вериги и без въртящи се педали. Дизайнерът на това гениално изобретение е Роджър Паркър. Идеята му дошла, докато гледал няколко велосипедисти, които се опитвали да поставят веригата след като са сменили спукана гума. 

Това го накарало да се запита какво би се получило, ако се махне веригата, а движението на задното колело се осъществява посредством педали като на степер. И така - Nubike няма вериги и, както казва Паркър, карането на това колело е много по-лесно.

Вместо да въртите педалите с кръгови движения, натискате педалите нагоре и надолу, подобно на степер за упражнение. Това движение е по-естествено за крака и по-добро за ставите.

Ключови думи:

Nubike, велосипед, колело, верига
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И в София пускат електрически колелета под наем

19.06.2019

1400 13
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1061 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

2991 83

Коментари

Invisible

   Цената?

Интервал

И напълно неподходящо за велосипед. Това не е първата "степер-щуротия" :) А велосипеди без верига си има отдавна.

@Invisible, на мен ми удря на поредната "стартъп" схема за набиране на финанси. Практиката е показала, че след набирането на финансите, не е задължително да има реален резултат.

Интервал
дъртреалист

Много красива идея, наистина може КПД-то да е по-високо, стига да може технически да се изпълни, щото ми се вижда, че лостовата система май е с голямо натоварване.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×