Медия без
политическа реклама

Най-богатият човек на Земята ще лети в Космоса

07 Юни 2021
Джеф Безос
БГНЕС
Джеф Безос

Основателят на Amazon и един от най-богатите хора в света Джеф Безос обяви, че ще полети в Космоса на борда на космическия кораб "New Shepard", проектиран и построен от неговата компания "Blue Origin". Заедно с Безос в космоса ще полети и брат му - Марк.

„От петгодишна възраст мечтаех да пътувам в космоса. На 20 юли ще тръгна на това пътешествие с брат си. Най-голямото приключение, с най-добрия ми приятел “, написа Безос в Instagram.

Както бе съобщено по-рано, на 20 юли "Blue Origin" ще извърши първия суборбитален полет за космически туристи с космическия кораб "New Shepard". Общо шестима души ще могат да участват в него. Космическите туристи ще отведат "New Shepard" до височина 100 километра над Земята. Полетът ще продължи 11 минути.

Разходите за билети за космически туристи все още не са оповестени. Едно от местата в New Shepard се играе в онлайн търг. В момента желаещите са готови да платят 2,8 милиона долара за мястото.

На 5 юли Джеф Безос официално подаде оставка като главен изпълнителен директор на Amazon, в деня на 27-годишнината от основаването на компанията. Той ще бъде наследен от Анди Джеси.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Джеф Безос, Космос

Още по темата