Медия без
политическа реклама

Мъск продаде акции в Tesla за 6,9 млрд. долара заради делото с Twitter

10 Авг. 2022
Туитър

Илон Мъск продаде акции в Tesla на стойност 6,9 млрд. долара, след като призна, че може да има нужда от средствата, ако загуби съдебната битка с Twitter и бъде принуден да купи платформата.

Главният изпълнителен директор на Tesla се оттегли от сделка за 44 милиарда долара за закупуване на Twitter през юли, но компанията започна дело, изисквайки милиардерът да завърши започнатото. Съдебният процес ще се проведе в Делауеър през октомври. ''В случай (надяваме се малко вероятен), че Twitter ме принуди тази сделка да приключи, е важно да се избегне спешна продажба на акциите на Tesla'', съобщи Мъск в туит късно във вторник.

Милиардерът продаде акции на Tesla на стойност 8,5 милиарда долара през април, като тогава заяви, че не са планирани други продажби. Правни експерти обаче предвидиха, че ако Мъск бъде принуден да завърши придобиването на Twitter или да уреди спора, като заплати санкция, вероятно ще продаде още акции.

Миналата седмица Мъск започна насрещно дело срещу Twitter, обвинявайки платформата, че умишлено не е отчела броя на спам акаунтите в платформата. От социалната мрежа заявиха, че броят на спам акаунтите е по-малко от 5% от потребителската база, която в момента възлиза на малко под 238 милиона души. За Мъск ще бъде трудно да убеди съда, че проблемът със спама значително променя стойността на компанията и следователно анулира сделката.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Илон Мъск, Tesla, Туитър