Медия без
политическа реклама

Microsoft добави AI клавиш на клавиатурата

С него веднага ще се включва Copilot

04 Яну. 2024

Microsoft обяви най-голямата промяна в клавиатурите си от три десетилетия - въвеждането на клавиш за изкуствен интелект (AI). Клавишът ще позволи на потребителите да имат директен достъп до Copilot, AI инструментът на Microsoft, на нови компютри с Windows 11.

Microsoft е основен инвеститор в OpenAI, който захранва възможностите на Copilot за изкуствен интелект. Компанията интегрира AI в други продукти като Microsoft 365 и Bing search през 2023 година. Конкурентът Apple от няколко години включва бутон Siri или опция на своя тъчбар в Макбук.

Copilot помага на потребителите с функции като търсене, писане на имейли и създаване на изображения.

В блог, обявяващ промяната, изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Юсуф Мехди заяви, че това е "трансформиращ" момент и го сравни с добавянето на бутона "Windows" преди близо 30 години. Той добави, че това ще "опрости" и "разшири" потребителското изживяване.

Очаква се новите клавиатури да бъдат се продават от февруари, но Microsoft ще представи някои от продуктите с ключа Copilot на предстоящото технологично събитие CES, което започва следващата седмица в Лас Вегас.

 

Ключови думи:

Microsoft, Copilot