Медия без
политическа реклама

За два месеца Кръстаич сам си снижи целите

Селекционерът на националния отбор не обеща класиране за Евро 2024

18 Септ. 2022
При представянето на Младен Кръстаич на 21 юли президентът на БФС Борислав Михайлов даде да се разбере, че ще иска от новия селекционер да класира отбора на голямо първенство. Два месеца по-късно сърбинът избяга да се ангажира с обещание, че ще успее за Евро 2024.
БГНЕС
При представянето на Младен Кръстаич на 21 юли президентът на БФС Борислав Михайлов даде да се разбере, че ще иска от новия селекционер да класира отбора на голямо първенство. Два месеца по-късно сърбинът избяга да се ангажира с обещание, че ще успее за Евро 2024.

Само в рамките на няколко месеца целта пред националния отбор в група 4 на Лига С от турнира Лига на наците се промени драстично. Преди началото на мачовете Изпълкомът на БФС поиска от вече бившия селекционер Ясен Петров да спечели групата. След слабия старт в първите 4 мача (3 равенства, включително с Гибралтар и домакинска загуба с 2:5 от Грузия) и последвалата оставка на Петров, от новия треньор Младен Кръстаич бе поискано достойно представяне в останалите два мача от групата и класиране на Евро 2024.

Сега, дни преди официалния си дебют, сърбинът изведнъж обяви друго - че задачата му е да спаси българския тим от изпадане в по-долна група на Лига на нациите и, че не може да обещае класиране на европейско първенство.

Кръстаич събира утре отбора за оставащите два двубоя - домакинство срещу Гибралтар (23 септември, 21:45 ч. в Разград) и гостуване срещу Северна Македония (26 септември, 21:45 ч., Скопие). Преди лагера селекционерът говори пред предаването "Код Спорт" на телевизия "Ринг". "Най-важно сега е да останем в Група С на Лигата на нациите, защото съществува сериозна опасност да изпаднем. Това е основното за България, за да може да се върне вярата в отбора, а играчите да натрупат самочувствие. Уверен съм, че в тези два мача можем да постигнем добри резултати и да останем в групата. Когато приключим с тази мисия и с приятелските мачове през ноември, тогава вече можем да мислим какво и как ще се случва, когато дойдат битките през март (б.ред. - квалификациите за Евро 2024). Не може никой да обещае класиране на голям форум след тези близо 20 години, в които отборът не играл на европейски и световни финали. Не съм магьосник, нито пък супермен", заяви Младен Кръстаич.

Той допълни, че сега основното му изискване пред националите ще бъде да бъдат по-дисциплинирани. "Това, което ще направя като начало е да наложа дисциплина. Задължително трябва да се усети промяна и момчета видимо да дават максимума си и да горят за националния отбор. А след всичко това, а надявам се и с малко късмет, че резултатите ще дойдат", каза още треньорът. Той обясни, че ще повика нови имена за А отбора за гостуванията за контролите срещу Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември).

"С новата си работа ставам и лягам. За мен България е тема №1 сега. Всичките останали проблеми и въпроси са извън конкуренция. Националният отбор, българската лига, Българският футболен съюз са основната тема за мен. Идва един период през октомври, когато ще гледаме нови играчи, а впоследствие през ноември има два приятелски мача. Тогава пак ще пробваме играчи, за да можем през март догодина вече да имаме готов отбор за квалификациите", обясни Кръстаич.

Сърбинът Младен Кръстаич е новият селекционер на националния отбор на България по футбол. Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата