facebook
twitter

Спорт

Щангист донесе медал №7 за България в Буенос Айрес

Младите ни спортисти са на път да спечелят повече отличия, отколкото на предишните два форума общо
205
ЕПА/БГНЕС
Христо Христов по време на състезанието в Буенос Айрес.

Щангистът Христо Христов спечели седмия медал за България от летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес. Варненецът, световен първенец за юноши от 2017 г. в Тайланд, отстъпи само с 1 кг в двубоя на иранеца Алиреза Юсефи в кат. над 85 кг. Христов поведе след изхвърлянето със 173 кг, с 11 повече от съперника. В изтласкването обаче Юсефи се справи с 218 срещу 216 на българина и така завърши пред него с двубой от 380 кг (379 на Христов).

Това бе втори медал за щангистите ни в Буенос Айрес след бронза на Галя Шатова в кат. 63 кг при девойките и общо пето отличие за страната ни от тези форуми след титлите на Боянка Костова и Георги Шиков от Сингапур`10 и на Божидар Андреев от Нандзин`14.

Иначе до момента страната ни има 7 отличия в аржентинската столица. От тях три са златни - Кирил Киров (стрелба с пистолет), Мария Делчева (бадминтон) и акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, и трите, взети като част от смесени мултинационални отбори в различни надпревари. Гарантирано поне сребро има Адриан Андреев, който късно снощи игра финал на смесени двойки, където е в тандем с австралиеца Ринки Хиджиката. Бронзово отличие освен Шатова взе и борецът в класическия стил Едмонд Назарян (кат. 45 кг).

Тепърва обаче българската делегация очаква отличия в леката атлетика, където световната шампионка за девойки Александра Начева (троен скок), Яна Копчева (гюле) и Валентин Андреев (чук) ще участват във финалните състезания. На финал са още Татяна Воложанина (в многобоя на художествената гимнастика) и акробатичният дует Костадинова/Димитров. Така нашите са на път да спечелят повече отличия, отколкото от участията в първите две летни младежки олимпиади, от които България има общо 9 (4-4-1).

Все още няма коментари

Още

Александра Начева спечели още една титла за България

18.10.2018

161
Българите вече имат 9 медала от олимпиадата, България - само 5

17.10.2018

175
Гимнастици спечелиха първите медали за България от Буенос Айрес `18

12.10.2018

79

Влез или се регистрирай за да коментираш

×