Quantcast
Пловдивският зам.-кмет: Без втори гребен канал край с големите първенства | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Пловдивският зам.-кмет: Без втори гребен канал край с големите първенства

61
 архив
Миналия септември президентът на МОК Томас Бах, спортният министър Красен Кралев и плодвивският кмет Иван Тотев направиха първа копка на новия гребен канал, но той така и не се строи все още.

"Община Пловдив съзнава, че без втори гребен канал не можем да спечелим големи първенства. Имаме избран проектант. Работим сериозно по започване на изграждането на втори гребен канал."

Това обяви зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков вчера, след като присъства на проверката на настоящия канал в града, където през май ще е I кръг за Световната купа. Инспекцията бе извършена от организационния мениджър на международната федерация по академично гребане (FISA) Камерън Алън, присъства и олимпийската шампионка Светла Оцетова, която пък е технически директор на FISA.

Тя също подкрепи въжделенията на общинската управа: "Вторият гребен канал е много необходим. Пловдив разполага с един от най-добрите канали в света, но остана един от малкото, които нямат тренировъчен, а той става много необходим при кандидатстването за големи състезания."

Титюков пък не се стърпя и разкри, че освен спортно съоръжение вторият канал е предвиден да е и нещо като атракцион.

"Съоръжението ще е разположено на 105 дка. Ще има зона за водни ски. Освен това в района ще има озеленяване на площ 655 дка, на стойност 4 млн. лв., както и езеро за птици с площ 37 дка. Предвидени са и множество атракции", каза зам.-кметът.

Всъщност първата копка на въпросния втори гребен канал бе направена още миналия септември, и то от президента на МОК Томас Бах, който бе на посещение на провеждащото се тогава в Пловдив световно първенство по гребане. Но същинската работа по план трябва да започне тази година и да завърши през 2020-а. Очевидно призивът на Титюков е за обещаната преди време от спортния министър Красен Кралев държавна помощ за изграждането.

Още

Над 60 деца от Спортното училище в Пловдив са с хранително отравяне

14.09.2022

230
Кмет на ГЕРБ поканил Митрофанова за Съединението

08.09.2022

8422
Руската посланичка се появи зад Радев на Съединението в Пловдив

06.09.2022

17323