facebook
twitter

Спорт

Пловдивският зам.-кмет: Без втори гребен канал край с големите първенства

55
архив
Миналия септември президентът на МОК Томас Бах, спортният министър Красен Кралев и плодвивският кмет Иван Тотев направиха първа копка на новия гребен канал, но той така и не се строи все още.

"Община Пловдив съзнава, че без втори гребен канал не можем да спечелим големи първенства. Имаме избран проектант. Работим сериозно по започване на изграждането на втори гребен канал."

Това обяви зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков вчера, след като присъства на проверката на настоящия канал в града, където през май ще е I кръг за Световната купа. Инспекцията бе извършена от организационния мениджър на международната федерация по академично гребане (FISA) Камерън Алън, присъства и олимпийската шампионка Светла Оцетова, която пък е технически директор на FISA.

Тя също подкрепи въжделенията на общинската управа: "Вторият гребен канал е много необходим. Пловдив разполага с един от най-добрите канали в света, но остана един от малкото, които нямат тренировъчен, а той става много необходим при кандидатстването за големи състезания."

Титюков пък не се стърпя и разкри, че освен спортно съоръжение вторият канал е предвиден да е и нещо като атракцион.

"Съоръжението ще е разположено на 105 дка. Ще има зона за водни ски. Освен това в района ще има озеленяване на площ 655 дка, на стойност 4 млн. лв., както и езеро за птици с площ 37 дка. Предвидени са и множество атракции", каза зам.-кметът.

Всъщност първата копка на въпросния втори гребен канал бе направена още миналия септември, и то от президента на МОК Томас Бах, който бе на посещение на провеждащото се тогава в Пловдив световно първенство по гребане. Но същинската работа по план трябва да започне тази година и да завърши през 2020-а. Очевидно призивът на Титюков е за обещаната преди време от спортния министър Красен Кралев държавна помощ за изграждането.

Все още няма коментари

Още

Австрийският културен павилион Fluca гостува на Пловдив

03.07.2019

342
Доброволци на БЧК поемат пациенти на спешно отделение в Пловдив

04.08.2019

380 2
И кметът Тотев се разбърза с поръчки за милиони

02.08.2019

Искра Ценкова

151

Влез или се регистрирай за да коментираш

×