Медия без
политическа реклама

В "Манчестър Юн" помагат на фалирал бивш ас на тима

Настоящи и предишни футболисти на тима се притекоха да подкрепят Уес Браун

02 Май 2023
Уес Браун по време на най-успешния период в кариерата си - като футболист на "Манчестър Юн".
ЕПА/БГНЕС
Уес Браун по време на най-успешния период в кариерата си - като футболист на "Манчестър Юн".

Спомняте ли си за железния защитник на "Манчестър Юн" Уес Браун? Той бе важна част от първия тим на "червените дяволи" от 1996 до 2011 г., по време на "златната епоха" под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

През този период Браун спечели 5 титли на Англия, и по два пъти Шампионската лига и ФА Къп. Разбира се, също така и нелошо състояние от престоя си в "Юнайтед", където получаваше по 50 000 паунда седмично. Според испанския в. "Марка" той е спечелил общо 10 млн. паунда като професионален футболист, преди да приключи кариерата си през 2018 г. в индийския "Керала Бластърс" (б.ред. - там той се засече с бившия си съотборник в "Манчестър Юн" Димитър Бербатов).

Сега обаче финансовото положение на 43-годишния Уес Браун е незавидно. Според в. "Мирър" британската данъчна и митническа служба (HMRC) е подала заявление за фалит на Браун заради неплатени данъци (за шестцифрена сума) и вноски по лизинга на автомобила му. По-късно той официално бе обявен в несъстоятелност.

Животът на Браун тръгва надолу в края на 2021 г., когато се развежда със съпругата си Лини, от която има три дъщери. Говори се и за доста голяма сума, прахосана за покер. Но най-тежко на финансите му се отразява неуспешна инвестиция в недвижими имоти на стойност няколко милиона паунда.

"Уес заработваше добри пари. Проблемът бе, че се опитваше да поддържа стандарт на живот, сходен със съотборниците му, които получаваха пет или шест пъти повече от него", споделя негов близък.

Новината за Уес Браун изненада неприятно футболната общественост на Острова. Но и мобилизира неговите приятели. Според в. "Дейли Мейл", бившите му съотборници Уейн Рууни и Майкъл Карик вече са изявили готовност да помогнат на Браун. А настоящият играч на "Юнайтед" Маркъс Рашфорд му предложи "на приятелски начала" едно от жилищата си. И всичко това дава повод да се счита, че Браун ще излезе от трудната ситуация, благодарение на това своеобразно "братство" от "Олд Трафорд".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата