facebook
twitter

Спорт

Има 4 варианта за място на новия национален стадион

511
 Илияна Кирилова
Здравко Здравков

Спортното министерство и Столичната община търсят къде да бъде построен нов национален стадион. Това стана ясно от изказване на главния архитект на София - Здравко Здравков. Той посочи, че има 4 парцела, които се разглеждат като потенциални места за новото съоръжение.

"Едното предложение беше свързано с терени, които са собственост на Министерството на отбраната в местността Къро. Става дума за зоната срещу "Арена Армеец", която може да бъде обслужена с третата метролиния, предвидена по проект. Друг вариант е да се направи реконструкция на някой от съществуващите стадиони, като например "Славия". Обсъждали сме възможности на изнасяне на стадиона извън града, по периферията, както е в Мюнхен", заяви Здравков, цитиран от БГНЕС. С най-малки шансове е общинският терен на бул. "Ломско шосе", тъй като липсва достатъчно транспортно обезпечение.

Сигурно е обаче, че "Васил Левски" няма да бъде още дълго време национален стадион - такова съоръжение не може да бъде повече в центъра на града, а и трябва да е от по-висока категория по изискванията на УЕФА, отколкото сега.

Последната дума за мястото, където ще е новият стадион, ще бъде на спортното министерство.

Все още няма коментари

Още

Мондиал в България - претенции без покритие
"Царско село": Изнудиха ни и ще играем на "Васил Левски"

31.07.2019

87
Кралев влезе в противоречие сам със себе си за стадионите

20.06.2019

393

Влез или се регистрирай за да коментираш

×