Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фенове на "ЦСКА-София" заплашиха да блокират Орлов мост

Причината е отложеното разрешително за реконструкция на "Българска армия"

24 Окт. 2023
SPORTAL.BG
Тарторът на сектор Г Иван Велчев, по прякор Кюстендилеца.

Организираните запалянковци на "ЦСКА-София" от фенклуб "Трибуна Сектор Г" обявиха, че се канят да блокират Орлов мост в петък привечер. Привържениците на футболния клуб от Борисовата градина призоваха всички свои съмишленици да се съберат на най-натовареното кръстовище в София веднага след края на мача от Първа лига срещу "Арда". Двубоят от 15-ия кръг на първенството започва в 16:30 ч. на ст. "Българска армия" и се очаква да приключи след 18:15 ч.

Повод за готвения протест е отложеното разрешително за реконструкция на клубния стадион, за което пък съобщи ръководството на отбора вчера. Дългоочакваният от феновете ремонт се отлага за неопределено време заради внесена жалба срещу документацията в ДНСК, която предстои да бъде разглеждана в съда.

"С оглед събитията от последните 24 часа бихме искали да обявим няколко неща. На първо място търпението на всички ни относно така желаната реконструкция на нашия дом е тотално изчерпано. Прекалено дълго позволихме на всякакви знайни и незнайни индивиди да "мътят водата" и да пречат на половин България да сбъдне една от най-съкровените си мечти. В петък след мача с "Арда" ще се насочим към Орлов мост. В последно време в района на София е доста ветровито, така че не можем да предвидим накъде ще ни задуха вятърът след това - ще бъде решено и обявено от нас по време на самата футболна среща", написаха днес от "Трибуна Сектор Г" в профила си във "Фейсбук".

"Червените" привърженици отправят и безадресни заплахи, че евентуалната блокада на Орлов мост няма да е единствената им форма на неподчинение:

"Призоваваме всеки един, който обича ЦСКА и милее за добруването на любимия си клуб, да присъства в петък или на стадиона, или ако не може - след това в 18:30 ч. на Орлов мост.
Предупреждаваме и всички замесени и отговорни лица по веригата - това е само началото. Няма да спрем и няма да се откажем, докато мечтата ни не стане факт. А който продължително и по собствено желание си играе с огъня, има голяма вероятност накрая и да се опари..."

Още по темата