Quantcast
Бивш шеф на ЦСКА: Али Соу може да се окаже в Разград | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Бивш шеф на ЦСКА: Али Соу може да се окаже в Разград

Георги Илиев заяви, че върху Пламен Марков е оказан натиск да се откаже от думите си за обединение на "ЦСКА-София" с "ЦСКА 1948"
5 038
 БГНЕС
Георги Илиев

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев едновременно се възпротиви на трансфера на Али Соу в руския "Ростов" и изрази опасения, че гамбиецът в крайна сметка ще се окаже в "Лудогорец", подобно на двама други бивши играчи на "ЦСКА-София" - Антон Недялков и Кирил Десподов.

"Феновете са прави за Али Соу, аз също не бих го дал. С него можем да станем шампиони, да играем Шампионска лига, където се печелят много пари. Но пък, ако наистина дават 3,5 - 4 милиона, всеки ще го продаде... Аз се притеснявам да не видя Али Соу в Разград. Те взимат добри футболисти", коментира Илиев в предаването "Игра в центъра" на "Палмс Бет". Той дори допусна, че и отдаденият под наем в "Болоня" Валентин Антов може да премине в "Лудогорец".

Именно раздялата със Соу провокира фенската организация "Офендърс" да разкритикува Гриша Ганчев, който на свой ред обяви, че напуска клуба, заедно с другия основен акционер Юлиян Инджов.

Георги Илиев обаче изрази съмнения, че Ганчев ще напусне. В подкрепа на мнението си той посочи голямата премия, за която се появи информация, че бизнесменът е обещал на отбора при победа над "Лудогорец" в събота. "Никой не е чул лично от Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, че се отказват от ЦСКА. Те са вложили толкова пари и изведнъж да се откажат заради въпроси от някакви фенове. Възможно е да има политически натиск. В България всичко е възможно. Сега обявяват премии по 10 000 лева на играч, ако бият "Лудогорец", това са 200-250 хиляди. Дали човек, който иска да се откаже, ще извади такива пари?! Всички искаме Гриша Ганчев и Юлиан Инджов да останат. Мисля, че до една година ще направят перфектно управление. За мен това е най-добрият вариант в момента, но това не означава, че другите нямат право на мнение. ЦСКА си има добро управление. Това си идва от Ловеч, от "Литекс". Те си имат начин на работа. Те не могат да допуснат след толкова години работа да допуснат някой да им се бърка, да знаят какво правят... За мен най-доброто за ЦСКА в момента е двамата да останат или да прехвърлят на синовете си, а те да си седят отзад на спокойствие", коментира Илиев, популярен и с прозвището си Майкъла.

Той намекна също така, че изпълнителният директор на "ЦСКА-София" Пламен Марков е бил принуден да се откаже от изказването си, че е възможно обединение с "ЦСКА 1948".

"Пламен Марков каза, че е възможно обединение с "ЦСКА 1948", след това е получил обаждане затова заяви, че не е казал такова нещо. Ама защо да не е възможно? Купува Найденов (б.ред. - основният спонсор на "ЦСКА 1948" Цветомир Найденов) акциите и може да си прави каквото си иска с отбора. "ЦСКА 1948" никога няма да се бори за шампион, а за четвърто-шесто място. Докато в ЦСКА е друго. Обединение между ЦСКА и "ЦСКА 1948" за мен никога не може да стане... Не може да имаме две ЦСКА. Това е несериозно. Все едно да има два "Левски", но това са го допуснали от футболния съюз. Гриша Ганчев трябваше да дойде преди фалита, те направиха най-добрата детско-юношеска школа в "Литекс". Тогава го очакваме всички да дойде в ЦСКА", обясни още Георги Илиев.

 

 

Още

"Левски" претърпя рекордна загуба от "Лудогорец"

18.04.2021

Обновена

3447
Любослав Пенев лично ще сезира УЕФА за рефер №1 у нас

17.04.2021

329
Любослав Пенев даде желания импулс на "ЦСКА-София"