Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Берое" лесно разгроми "Ботев" (Пд)

12 Дек. 2020
СПОРТАЛ
Футболистите на "Берое" се радват на откриващия резултата гол на Еривалдо (вдясно)

"Берое" спечели с лекота 7-ата си победа във футболното ни първенство и излезе на 5-о място в класирането. Старозагорци разгромиха като домакин с 3:0 в 16-ия кръг изпадналия във финансови и кадрови затруднения "Ботев" (Пд)

За категоричния успех се разписаха Еривалдо в 20-ата, Алиун Фол в 54-ата и Георги Ангелов в 57-ата мин., като резултатът можеше и да е далеч по-категоричен в полза на домакините. В състава на пловдивчани временният им наставник Стефан Стоянов не можеше да разчита заради травми на национала и лидер на тима Тодор Неделев (контузия) и на водещия реализатор през сезона Атанас Илиев.

Това бе 29-а победа от 59 домакински мача на "Берое" в съперничеството с "Ботев" при 15 равенства и едва 9 загуби. 

"Футболистите играха на сериозно ниво. Прогнозите бяха, че ще вали и се притеснявах дали теренът ще издържи. Доволен съм, няма как да не съм доволен. Доминирахме по време на целия мач - заяви треньорът на "Берое" Димитър Димитров. - През първото полувреме реалният резултат беше 3:0. Смятам, че целият отбор заслужава добра оценка и адмирации. Моето желание е във всеки мач да не допускаме гол". 

А временният наставник на "Ботев" Стефан Стоянов призна превъзходството на съперника и заяви: Реалният резултат е още по-голям. Трябва само да поздравим "Берое". Има някакви трудности в отбора в този момент. Да се надяваме, че ще се оправят".

 

Още по темата