Медия без
политическа реклама

"Берое" лесно разгроми "Ботев" (Пд)

12 Дек. 2020
Футболистите на "Берое" се радват на откриващия резултата гол на Еривалдо (вдясно)
СПОРТАЛ
Футболистите на "Берое" се радват на откриващия резултата гол на Еривалдо (вдясно)

"Берое" спечели с лекота 7-ата си победа във футболното ни първенство и излезе на 5-о място в класирането. Старозагорци разгромиха като домакин с 3:0 в 16-ия кръг изпадналия във финансови и кадрови затруднения "Ботев" (Пд)

За категоричния успех се разписаха Еривалдо в 20-ата, Алиун Фол в 54-ата и Георги Ангелов в 57-ата мин., като резултатът можеше и да е далеч по-категоричен в полза на домакините. В състава на пловдивчани временният им наставник Стефан Стоянов не можеше да разчита заради травми на национала и лидер на тима Тодор Неделев (контузия) и на водещия реализатор през сезона Атанас Илиев.

Това бе 29-а победа от 59 домакински мача на "Берое" в съперничеството с "Ботев" при 15 равенства и едва 9 загуби. 

"Футболистите играха на сериозно ниво. Прогнозите бяха, че ще вали и се притеснявах дали теренът ще издържи. Доволен съм, няма как да не съм доволен. Доминирахме по време на целия мач - заяви треньорът на "Берое" Димитър Димитров. - През първото полувреме реалният резултат беше 3:0. Смятам, че целият отбор заслужава добра оценка и адмирации. Моето желание е във всеки мач да не допускаме гол". 

А временният наставник на "Ботев" Стефан Стоянов призна превъзходството на съперника и заяви: Реалният резултат е още по-голям. Трябва само да поздравим "Берое". Има някакви трудности в отбора в този момент. Да се надяваме, че ще се оправят".

 

Последвайте ни и в google news бутон