Quantcast
Как се казва "гьонсурат" на европейски | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Как се казва "гьонсурат" на европейски

Борисов и Гешев ще излязат по-ценни от европейските ценности
9 894
 БГНЕС
Масовото затваряне на очи пред германското посолство в София даде израз на възмущение от лицемерието на европейските политици.

Покрай коронакризата Евросъюзът изпадна в мания по хигиенизиране на политическите среди. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поиска оставката на един от най-полезните си комисари - ирландеца Фил Хоган, който отговаряше за търговските преговори, - защото бил на банкет на голфклуб, вместо да спазва националните правила за физическа дистанция. Макар и да не бе длъжен, той си тръгна посрамен на 26 август, защото обществената му репутация бе срината въпреки заслугите му към ЕС през двата мандата като работлив комисар.

Ден по-късно нидерландският министър на правосъдието и сигурността Ферд Граперхаус се покая в социалната мрежа Туитър, че не е осигурил на сватбата си минимална дистанция от 1,5 м на малцината си гости. За да се снимат на стълбището пред кметството, те застанали един до друг. "Постоянно съм настоявал колко е важно да се спазват мерките. Съжалявам, защото като министър трябваше винаги да служа за пример", написа той.

Урсула вдигна летвата на политическата етика

и вече ще бъде трудно да слезе по-ниско, коментира базираното в Брюксел електронно издание "Политико". Евросъюзът ясно показва кое смята за правилно и неправилно и как трябва да се постъпва при нарушаване на правилата.

На 27 август друго брюкселско издание - ЕЮ Обзървър - съобщи, че големите политически групи в Европарламента (десни, леви, либерали и зелени) са изпратили общо писмо до Урсула фон дер Лайен и германската канцлерка Ангела Меркел, чиято страна е ротационен председател на Съвета на ЕС, с настояване да се въведат строги правила за върховенство на закона при разпределянето на европейския бюджет. В противен случай Европарламентът нямало да одобри Многогодишната финансова рамка на ЕС, договорена между лидерите на 27-те държави.

Европейската воля за повече морал и правов ред е налице, но с едно малко изключение -

не се отнася до България

На 28 август не друг, а Европарламентът показа, че не е готов за пречистващата мисия, която иначе възлага на Еврокомисията и Съвета на ЕС. След продължително мълчание той реши да даде ухо на протестите в България срещу корупцията и беззаконието - но скришом. Комисията за гражданските свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) натовари малка работна група да изслуша "при закрити врати" пратеници от България за същността на протестите. Поканени бяха главните виновници за демонстрациите - премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, - но те не се отзоваха. И постъпиха правилно, защото по протокол трябваше да бъдат извикани на публичен дебат за състоянието на България в пленарната зала на Европарламента или поне пред целия състав на комисията ЛИБЕ. Да си губят времето заради подобна имитация на европейска угриженост от проблемите на държавата бе под тяхното достойнство. Борисов такива чужденци отдавна ги е... (чуйте звукозаписа на оригиналната му реплика) и не заслужават да им отделя повече внимание.

Евродепутатите сами са си виновни

за демонстративното неуважение на българските големци към тях. На 18 декември 2019 г. председателят на Европарламента Давид Сасоли (Италия) изпрати писмо до Урсула фон дер Лайен с искане мониторингът над България по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) да отпадне поради изпълнение на всички препоръки на ЕК, след като самата Еврокомисия изрази такова становище в последния си доклад от 22 октомври миналата година. Именно комисията ЛИБЕ организира дебат на 7 ноември, който установи, че мониторингът по МСП вече е ненужен, защото държавата до голяма степен се е поправила, а и освен това предстои въвеждането на общ механизъм за наблюдение на върховенството на закона във всички държави в ЕС. Такъв механизъм още няма, а МСП отлежава препариран и никой не се заема да го погребе. В крайна сметка единственият пострадал от неговия задгробен живот бе подалият оставка министър на правосъдието Данаил Кирилов, който се кълнеше, че възкръсването му е невъзможно.

Сега вече знаем, че МСП формално продължава да съществува, а европейските институции мълчат гузно, като гледат как българското общество се е опълчило срещу корупцията на високо равнище и организираната престъпност, от които уж Европа щеше да ни пречисти чрез чудодейните си ценности.

Борисов и Гешев натикаха Брюксел в собствения му капан

МСП щракна не за българската клептокрация, а за европейските лицемери, които се заиграха с нея. Нито Еврокомисията, нито Европарламентът, нито лидерите на големите европейски държави имат морално право да укоряват Унгария, Полша, Чехия, Словакия и други страни, че се отклоняват от върховенството на закона, докато крият истината за един напълно изграден мафиотски режим, който безсрамно се възползва от европейската щедрост и снизхождение.

Днешната България е всичко онова, което противоречи на прословутите европейски ценности, сред които най-високо би трябвало да стоят основните човешки права и върховенството на закона. Но както разбираме от поведението на евроинституциите, Борисов и Гешев са по-ценни в Брюксел и Берлин от европейските ценности. Турцизмът "гьонсурат" трябва да бъде преведен на всички европейски езици, за да се знае кое се цени най-високо в ЕС. Експертна помощ може да се потърси от ДПС, където има силни лингвисти като Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Българското общество е достатъчно грамотно, за да разбере

откъде мутрите черпят енергия за съпротива

срещу публичния натиск. Затова на 12 август протестиращи се събраха на  "масово затваряне на очи" пред германското посолство в София, а на 30 август повториха акцията си пред представителството на ЕК в столицата, за да напомнят, че не е достойно Брюксел да гледа с "широко затворени очи" на обществената борба за същите европейски ценности, които ни даваше за еталон.

Лошо е, че Фил Хоган е отишъл на банкет по време на ограничения заради коронавируса, но още по-възмутителен е неспирният пир на българската клептокрация, за която и чума да дойде, пак няма да има насищане.

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търсим политически образ на протеста, за да доизритаме хунтата на Борисов

24.11.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

4217 21
Борисов може да слезе безопасно от власт

23.11.2020

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

14148 28
Борисов смали балканската си осанка

10.07.2019

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

14904 31

Коментари

Страници

HLORAMIN
снимка на HLORAMIN

Ами доносника е христоматиен пример за гьонсурат

 

"красавец" ,нагаждачи и  подлец, текстът е  поръчково,бездарен пасквил.👎

'FranceskRivalta'8

Борисов и Гешев ще излязат по-ценни от европейските ценности

👍👍👍 

'FranceskRivalta'8

Корупцията на европейските чиновници по примера на Урсула Фон дер Лайен

15.01.2020, 21:23 Наталия ЯНКОВА (Германия) 

https://pogled.info/svetoven/evropa/koruptsiyata-na-evropeiskite-chinovnitsi-po-primera-na-ursula-fon-der-laien.112515

/Поглед.инфо/ Малко вероятно е правителството на ФРГ в цялата история на страната да е имало по-скандален човек от Урсула фон дер Лайен. И не става дума само че тя дълги години е министър на отбраната, без да има дори далечна представа за военното дело. Както показва професионалната ѝ биография, тя изобщо не е способна да бъде мениджър. ...

 

Welt: Над състоянието на бундесвера се смее целия свят

https://pogled.info/svetoven/evropa/Welt-nad-sastoyanieto-na-bundesvera-se-smee-tseliya-svyat.100823

/Поглед.инфо/ Министерството на отбраната на Германия има достатъчно проблеми, съобщава телевизионният канал Welt. Прокуратурата разследва случай на корупция в Елсфлетската корабостроителница, правителствените самолети редовно срещат проблеми, военните са в лошо състояние, а тежката техника рядко се справя със стрелбата. Целият свят се подиграва с немците, но министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен няма за какво да се притеснява - никой не претендира за нейния пост.

 

 

Begemot
снимка на Begemot

Гьонсурат е табансурат и превод няма. Перфидност е европейската съответка, но то е друго,  лицимерието и цинизма са основни черти на западната цивилизация.

Koчо

E това е да си добър и злободневен. От много време към Терзиев са зачислени няколко бездарни анонимника да се изтаковат веднага след публикуването на всяка негова статия. Чак смешно ми става от повторението на едно и също в продължение на години. Пишете господин Терзиев - очевидно сте опасен за властта, щом ви отделят толкова много ресурс за сподавяне и окалване.

HLORAMIN
снимка на HLORAMIN

А каква точно власт  ?от соца лъже и маже и доносничи.  сега същото .И как се нарича доносник и лъжец?

трагичното че лъже  и някой ще се хване гледам са се хванали балъции.за твоа взема и хонорари.

ма можете да си му пращате дарения и ще ви пише лично.

 

 

 

 

☝️👌

Тхе бест 

Наказател
снимка на Наказател

Смешно посредствено текстче, ама толкоз  от гнездото на  дубайските плъхове.

cymen

Поредна порция дренки от Терзиев... щото му се ядат. Тъпо и упорито продължава да противопоставя онези в Брюксел на нашия напълно изграден мафиотски режим. Не са лоши европейците, ми нашите се възползват от европейската щедрост и снизхождение.

 

Вариантите са два:

 

1. Терзиев е глупав и наистина вярва, че режимът на Меркел не е мафиотски. Справка - Wirecard. Това е чудовищно и ярко доказателство за корупция на всички нива в Европа.

 

2. Терзиев не иска да обиди "големите шефове" и се самоцензурира.

 

И в двата случая материалът е недобра (много меко казано) журналистика.

Минал оттук

Крепитесь! Заграница нам поможет... Да, ама не.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Оригиналът е "...Запад нам поможет". Не редактирайте класиката.😜

Минал оттук

Това е казаното от Ильф е Петров в "12 стульев" :Крепитесь! Россия вас не забудет! Заграница нам поможет

tatyana1

Винаги съм чела с интерес материалите на  г-н Терзиев, обаче този път:

1. Не е ли наивно да очакваме, че някой друг ще ни реши проблемите- трябва сами

2. Нямам спомен протестите да са довели до оставка на някое првителство, обикновено зад кадър има друга причина. Но протестите са полезни- да се знае, че нещата не вървят добре и да напрягат управляващите.

3.30 години настъпваме мотиката по един и същ начин - протестираме, защото не харесваме това, което имаме, но не можем да формулираме какво точно искаме в замяна. През това време зад кадър едни хора,които знаят какво точно искат си организираха държавата точно по начина, който искат и им харесва. А ние не можем да измислим подходящи механизми за контрол и противодействие. И не ми разказвайте за ново Народно събрание с депутати- ангели! Откъде ще се вземат? Тези май наистина са представителна извадка. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

1. Не е ли наивно да очакваме, че някой друг ще ни реши проблемите- трябва сами

 

Не е! А в случая даже е задължително. Защото всички наши проблеми се създават от името на Брюксел. Лягаме и ставаме с "Брюксел каза", "Брюксел препоръчва", "Брюксел наказва". Всяка идиотщина на какистокрацията се оправдава с Брюксел. Затова, в такива моменти, тоя Брюксел трябва да се обади.

Led Eisblock
снимка на Led Eisblock

Хулителите на Авторът тук пропускат да подчертаят, че Брюксел не реагира не за друго, а защото черпи, безплатно ценен опит от управляващите тъдява как да се направлява общността към Светлото бъдеще!

 

Изпреварването в управленческия опит и регистрирани успехи е така голямо, смазващо, че ЕС трябва много сериозно да наблегне в изучаване на тукашният безценен опит за да достигне поне малко от малкото местните успехите към нови сияйни върхове. 

 

В този смисъл невероятният менажерски, политически, пък дори и в отбраната, опит на фон Лайнен следва да се умножи по десет за да дръпне Общността мощно напред!

 

- Даже предлагам, съвсем искрено, цялата местната администрация барабар с всички Герои от тук, да бъде поставена вкупом начело на ЕС!!! Разбира се, само след приключване на мандата догодина.

 

Осана и дерзайте!

 

Мицо

Терзиев 👍
Тиквата и Каскета - ОСТАВКА!

Epikur

 

  Изразявал съм неведнъж отношение към доносниците от ДС, но също така съм отбелязвал, че между тях има хора с качества. Има и други-груби простаци, на които доносничеството е било основна професия и начин за добър живот-за сметка на съсипани човешки съдби и житейски драми. Вторите са повече, има ги и днес, намерили са начин да се утвърждават в различни партийни и други групировки.

   Този автор е от първата група, очевидно знаещ, можещ и интелигентен мъж, лично аз с удоволствие чета публикациите му. А щом веднага след тях изникват хулите и плюнките касаещи миналото му, също очевидно е, че авторите им са от втората група.

    Сегашната му "писаница", също е добре написана, поне според мен. Не съм сигурен дали всичко е точно така, както го е написал, защото просто не знам всички данни с които илюстрира мислите си. Допускам обаче, че  вярно го е изразил.

bD

"гьонсурат" = делибудак

Flamand

Типичен пример за гьонсурат е доносник, който бълва доноси към европейските институции. А като оставят доносите му без реакция, защото виждат, че са лъжливи, не само продължава да ги бълва, но вече обвинява и институциите. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Борисов и Гешев са продукт  на европейските ценности.

А.Жеков
Прави впечатление успешното изместване на темата поставена от автора от коментарите за неговата личност. Дискусиите в сайта определено се доминират от интелигентни негови антагонисти които се възползват от демократичния и либерален подход на администраторите му. Това лично на мен не ми пречи да продължавам да го следя и подкрепям. както като редакционна политика така и в частност по отношение на автори като господин Терзиев
Калорифер

 

23

Вт., 08/09/2020 - 13:13 (нов)

Беден Бохем

"Борисов и Гешев са продукт  на европейските ценности."

 

Докато има хора да мислят, че Борисов, Гешев и останалите от пасмината са продукт на европейските ценности (каквото и да е искал да каже авторът), все ще мрънкаме, че живеем в кочина.
 
Цялата управляваща клика дето е в парламента, правителството и президентството е продукт на партията-майка.
 
Миналата седмица попитах тук кое от всичките бекапета печели. Някой отговори, че боковото води по точки.
По-всичко личи, че няма промяна в резултата.

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Докато има хора, които мислят, че Борисов е продукт на партията майка, а не на една конкретна немска фондация, кочината ще продължава да е кочина.

☺️

ПП

Ако не беше техен продукт, отдавна да са му спрели парите.

:)

Калорифер

 

Ами протестирай тогава. И се приготвяй да протестираш и когато резервният екип дойде на власт.
И така до края на света...

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Борисов е изпята песен.

Прецъфтя.

Даже и той самия е наясно.

☺️

Само придворните му още не са разбрали.

Калорифер

 

Естествено, че е изпята песен - това всички го знаят. Дори и най-отявлените му защитници го разбират много добре.
Но какво ще дойде след него?
 
Само не ми кавай, че каквото и да е, все ще е по-добре...

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Аз за по-вреден управник в последните 30години,не се сещам.

Ти, ако намираш някой за такъв, сподели.

☺️

ПП

Писах и преди.

Гангренясал крайник  имаме.

За съжаление, глава.

Voltervoice
снимка на Voltervoice

 

    Беден Бохем  👍

 

    Абсолютно подкрепям!

wreckage
снимка на wreckage

Как се казва "гьонсурат" на европейски

brass neck, brass necked

-----------------------

 

 

 

👍за текста

JRoger

Терзиев👍

Бърка с боксова ръкавица на цял букет "расти". 😁

Генерал Съсзеле

Отговаряме на питанието: /не се чете/

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш