Медия без
политическа реклама

Ще стори ли "Жената чудо 1984" коледно чудо за кината

27 Ноем. 2020
Гал Гадот отново е в ролята на Жената чудо.
снимка: Форум филм
Гал Гадот отново е в ролята на Жената чудо.

"Уорнър брос" са на път да се докажат като най-смелата компания в бизнеса и единствените, които не се отказват от големия бял екран и тъмната зала. На фона на пресметливци като "Дисни" (които решиха да пуснат на стрийминг големите си хитове "Мулан" и "За душата") и страхливци като "Юнивърсъл" (които отложиха новия филм за Агент 007 и деветия "Бързи и яростни" вече с цяла година), предпочели да играят на сигурно, те единствено упорстват в киноразпространението на своите продукции.

Макар че "Тенет" на Кристофър Нолан - единственият високобюджетен холивудски филм, излязъл в американските киносалони - и по целия свят - от началото на пандемията досега, не пожъна желания финансов резултат, "Жената чудо 1984" все пак ще излезе за Коледа. Това ще бъде безпрецедентна премиера - в същия 25 декември, когато започват прожекциите отвъд океана, филмът ще може да се гледа и у дома от HBO Max, стрийминг платформата на WarnerMedia. Досега подобно решение не е имало: премиерата в кината предшества тази за домашно гледане поне с няколко седмици (т.нар. театрален прозорец, който преди пандемията продължаваше даже месеци). 

В нормални условия салоните биха отказали да купят филм, който зрителите могат да гледат от удобството на дома си. Във време на пандемия обаче „Жената чудо“ е новият „Тенет“ и възражда надеждите на собствениците на кина за оцеляване. Мнозина от тях изразиха благодарност към "Уорнър брос", които за втори път поемат риска на големия екран.

Не е ясно колко салона в САЩ ще бъдат отворени за Коледа и колко безстрашна публика ще посрещнат те, а в момента кината са затворени и в почти цяла Европа - включително и в България от днес. Въпреки това "Уорнър" подготви своя график за разпространение на "Жената чудо 1984" по света и го разпространи в началото на седмицата, надявайки се, че комиксовият екшън ще се доближи поне частично до успехите на първата част (през 2017 г. "Жената чудо" спечели над 820 милиона долара). И двата филма са режисирани от Пати Дженкинс и са базирани на персонажи и сюжети на DC Comics, а в главната роля е Гал Гадот.

В България (както и в Белгия, Франция, Гърция, Холандия, Швейцария, Великобритания и др.) премиерата на филма е планирана за 16 декември. В момента повечето от тези страни са в пълен или частичен локдаун и макар че се очаква той да бъде облекчен за коледните празници, почти сигурно е, че в част от тях филмът няма да излезе на тази дата. Според заповедта на МЗ у нас кината могат да отворят най-рано на 21 декември. 

Ден по-късно е предвидена премиерата в Южна и Централна Америка, Близкия изток и Хонконг, а на 18 декември - в Китай и Япония, където животът тече сравнително нормално. "Уорнър" се надяват до края на януари да стигнат до целия свят, като най-късната планирана дата е 28 януари в Италия, която година по-късно остава сред най-засегнатите от коронавируса страни на планетата.

The new era of Wonder Woman begins here. #WW84 only in theaters. http://www.facebook.com/WonderWomanFilmhttp://twitter.com/WonderWomanFilmhttp://www.instagra...

 

Последвайте ни и в google news бутон