Медия без
политическа реклама

Уплашени коне раниха хора в центъра на Лондон

24 Апр. 2024Обновена
Два уплашени коня избягаха от учение на гвардията в Лондон
EPA/BGNES
Два уплашени коня избягаха от учение на гвардията в Лондон

Подплашени коне избягаха от военната кавалерия и раниха хора в центъра на Лондон, съобщи бТВ. Еднo от животните се е ударило в туристически автобус и е счупило предното му стъкло. Четирима души са откарани в болница, след като избягалите коне препускаха по улиците на централен Лондон. Пострадалите са били ранени на различни места в града. Видео в социалните медии показва как едно от животните се придвижва с кръв по гърдите и краката си. Това се е случило след удар в луксозна кола, на която белият кон е разбил предното стъкло и се е нарязал.

Конете са избягали по време на упражнения на гвардейската кавалерия, които са се провеждали тази сутрин близо до Бъкингамския дворец. “Няколко коня успяха да се освободят и да избягат по време на рутинни учения тази сутрин“, посочват от британската армия, цитирани от Би Би Си. „Можете да си представите колко уплашени са били тези коне? Тази част на Лондон е постоянно натоварена, особено в 8:30 часа сутринта“, коментира човек от екипа на Би Би Си, който случайно е наблюдавал хаоса. Таксиметров шофьор казва, че е бил избутан от галопиращо животно без ездач, докато е чакал на светофар. Според информация на британското издание „Телеграф“ конете са преминали и през други райони на Лондон. "В 8:35 часа днес бяхме повикани по сигнал за инцидент с кон на кръстовището на „Шанчъри Лейн“ и „Флийт Стрийт“. Изпратихме екип на мястото на инцидента, включително линейка и членове на нашето тактическо звено за реагиране", каза по-рано говорител на лондонската служба за бърза помощ. Предполага се, че животните са се изплашили по време на ежедневните си сутрешни упражнения от строители, които работели наблизо.

По-късно бе съобщено, че всички коне вече са намерени и прибрани. Няколко души от личния състав и конете са ранени и получават необходимата медицинска помощ.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

коне, Лондон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?