Quantcast

Медия без
политическа реклама

Секретни документи се появиха и в дома на Майк Пенс

Домът на Джо Байдън пък е претърсен основно

24 Яну. 2023Обновена
Белият дом

Адвокат на бившия вицепрезидент Майк Пенс откри за дузина документи, маркирани като класифицирани в дома на Пенс в Индиана, съобщи CNN. Документите от дома на вицето на Тръмп са предадени във ФБР. 

ФБР и отделът за национална сигурност на Министерството на правосъдието започнали преглед на документите и как те са се озовали в къщата на Пенс.

Документите били открити в дома на Пенс в Кармел, Индиана от адвокат на Пенс, който бил помолен да прегледа документите. Все още не е ясно с какво са свързани документите или тяхното ниво на класификация. Разкритията идват и на фона на спекулациите, че Пенс е готов за участие в републиканската номинация за президент през 2024 година.

Откриването на класифицирани документи в резиденцията на Пенс е трети път в най-новата история на САЩ, в който президент или вицепрезидент е притежавал неподходящо класифицирани материали след напускане на поста.  Другите двама са бившия президент Тръмп и настоящия Байдън. 

И Байдън, и Тръмп сега се разследват от отделни специални съвети за работа с класифицирани материали.

През август м.г. ФБР претърси дома на Тръмп във Флорида за класифицирани материали. В петък ФБР претърси резиденцията на Байдън Уилмингтън за допълнителни класифицирани материали, безпрецедентно претърсване на дома на действащ президент, в който се оказаха шест документа, съдържащи класифицирани маркировки. Търсенето беше проведено, след като адвокатите на Байдън откриха класифицирани материали във Уилмингтън след първоначалното откриване на класифицирани документи в частен офис на Байдън през ноември.

 

Още няколко страници документи с гриф "Секретно" бяха открити в дома на президента на САЩ Джо Байдън в град Уилмингтън, щата Делауеър. Това съобщи специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер, предава БГНЕС.

 

Ключови думи:

Джо Байдън, документи

Още по темата