facebook
twitter

Чужбина

И Австрия е против пакта на ООН за миграцията

608

Австрийското правителство изрази резерви за съдържанието на Пакта на ООН за миграцията, който се очаква да бъде утвърден официално през декември и вече беше подложен на критика от противници на миграцията като Полша и Унгария.

В пакта "има точки, които са в противоречие с нашата управленска програма", заяви вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС). Той не уточни към кои разпоредби се отнасят резервите на австрийското правителство, но отбеляза, че страните би трябвало да имат суверенитет в областта на миграционната политика. В текста на ООН има разпоредби, които вменяват задължения на приемащите страни "и към които ние се отнасяме много критично", потвърди и канцлерът Себастиан Курц. Той не уточни дали Австрия има намерение да ратифицира необвързващия международен документ, преговори по който се водят от месеци.

Пактът на ООН за миграцията предвижда преди всичко засилване на международното сътрудничество, за да се отговори на световния миграционен феномен. Унгарското правителство на Виктор Орбан обяви през юли, че смята да бойкотира текста, който определи като опасен за света и за страната. Според Унгария пактът ще подтикне милиони хора да тръгнат на път. Полският вътрешен министър Йоахим Бруджински заяви във вторник, че Полша трябва да отхвърли пакта. САЩ също са против пакта.

Ключови думи:

#Австрия#ООН#миграция
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румънски съдии разследват еврокомисари, а ЕК го научи от медиите

21.02.2019

1398 5
Пътнически самолет надмина скоростта на звука

21.02.2019

3128 52
Недоволство в БСП заради бойкота на парламента

21.02.2019

4099 47

Коментари

дъртреалист

Пактът на ООН за миграцията

Е поредният сатанински инструмент за разрушаване на националната идентичност на богатите държави за да могат да бъдат манипулирани от наднационалните капитали.

На фона на този пакт Истанбулската конвенция е като детска играчка...

документът пропагандира в полза на миграцията: „Ние признаваме, че миграцията е източник на благоденствие, иновации и постоянно развитие на нашия глобализиран свят“.

 

Нещо повече, правителствата се „задължават така да оформят пътищата за редовна миграция, че да бъде стимулирана мобилността на работната сила, като разширяваме и диверсифицираме наличието на такива пътища“. А това стимулиране на миграцията руши всякаква легитимност на едностранното представяне в позитивна светлина на последствията от миграцията.

 

Документът не би трябвало да има обвързваща юридическа стойност, а символичен характер, но формулировките в него са от рода на „страните се задължават“ да приемат, да осигуряват, да гарантират. Мигрантите трябва да получат достъп  до социалната осигурителна система. А би ли поела тази тежест всяка социална система при препоръчани отворени граници и регулиран поток, чийто размери не знаем?

 

На мигрантите, които нямат паспорти, трябвало да се издадат нови такива. 

Но нали Европа има вече горчивия опит с даване на нова самоличност на стотици хиляди мигранти, след което се оказа, че сред тях са се промъкнали много членове на „Ислямска държава“, които носеха със себе си телефоните със снимки на отрязани човешки глави?

Населването на Европа с мюсюлмани ще ни донесе

"иновации и постоянно развитие" ???

Каква ирония...

 

 

Денебал

С дюнерджиите към прогрес?

Нашенец

Побъркани "ястреби" разбиха суверенни държави и ги превърнаха в разградени дворове, където вилнее хаосът. Сега говорителите на тези "ястреби" искат целия свят да приеме от парчетата хаос, че да се успокоят нещата?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×