facebook
twitter

Чужбина

Грета Тунберг се включи в демонстрация за климата в Лозана

764
 ЕПА/БГНЕС

Шведската екоактивистка Грета Тунберг участва в нова демонстрация за климата в швейцарския град Лозана, преди следващата седмица да отиде на Световния икономически форум в Давос.

"През последното десетилетие не видяхме никакъв признак, че ще се предприемат някакви реални действия за подобряване на климата. Това трябва да се промени", заяви 17-годишната тийнейджърка пред множество от млади хора след шествие по улиците на Лозана.

Грета Тунберг ще посети Давос за втора поредна година, за да призове международната общност и деловите среди да вземат мерки срещу глобалното затопляне.

80

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Майката на Грета Тунберг описа трудното детство на дъщеря си

23.02.2020

1144 1
Би Би Си прави документален сериал за Грета Тунберг

10.02.2020

1025 28
Грета Тунберг регистрира името си като търговска марка

30.01.2020

Обновена

3098 69

Коментари

Страници

John Slow

Тва яке не ми изглежда да е от тръстика. 😁

fierсe
снимка на fierсe

брях, тая кога ходи на училише?!?

slaughter
снимка на slaughter

2019

- бразилските джунгли горяха рекордно дълго и рекордно опустошително.

- сибирската тайга горя рекордно дълго и рекордно опустошително!

- Австралия кори все още рекордно дълго и рекордно опустошително!

Днес

- Белград протестира срещу замърсения въздух

- София едва диша заради замъраения въздух

- тежка водна криза в Перник

- задаваща се водна криза в Ботевград, Шумен и още едно място....

 

След ваичко това Банана Джо успява да зададе въпроса дали на Грета Тунберг якето е от тръстика! Когато глупостта завладее една държава я наричат бананова република. Хората - бананови хора. 

 

Жалко , че Грета не ходи на училище - мястото на децата е там! Не е джентълментско обаче хора които я мразят заради каузата която затитава , да я атакуват , че не ходела на училище. Това е нещо което касае нейното семейство. Ако си против каузата на Грета - атакувай каузата!

 

John Slow

Drama queen. 😁

БатВаню

👍

slaughter
снимка на slaughter

Джон Слоу ( що за псевдоним на един тавариш русофил?) да ме извиняваш, обърках те с Банана Джо. Нещо ми се мярна и този колхозник някъде и те писах на негова сметка.  Псевдоним Серьожа Бавнъй спокойно можеш да си сложиш, звучи добре и ще ти прилича, няма защо да се притесняваш!

slaughter
снимка на slaughter

По тази тема също има разделение по оста Брюксел - Москва. 

Видно е , че екологични проблеми има. Но русофилите ще отричат това защото Путин е казал , че няма такова нещо, всичко е ОК и да продължаваме да горим петрол и въглища. Това е причината за неглижирането на проблемите. И нашите русофили естествено стават естествени врагове на екодвиженията. 

fierсe
снимка на fierсe

ти май само си дрънкаш а?!?

нещо за парижкото споразумение и кой е в него, а кой навън?!?

да ти напомня ли?!? рашата е вътре, реднеците извън споразумението!

а ти си дрънкай и прочети как „загрижените“ се отнасят към грета!

 

https://dariknews.bg/novini/sviat/trymp-otnovo-se-...

 

http://news.bnt.bg/bg/a/trmp-nareche-greta-tunberg...

 

 

Banshee
снимка на Banshee

На каква планета ще живеят иначе любимите деца, внуци и правнуци хич не ни е драма, разбира се. Къде по-важни неща имаме на главата и вътре в нея.

Banshee
снимка на Banshee

Айде, русофилите мислят, че така защитават Путин (като вярват на всякакви психарски анализи, само защото са ги прочели и изгледали на руски, това ги убеждава, че това е официалната руска позиция - иначе да е забранена). Но не са само те, другата половина на това множество се представлява от батванювци-котараци-спасове, по-горе. :))

John Slow

На каква планета ще живеят иначе любимите деца, внуци и правнуци хич не ни е драма, разбира се. Къде по-важни неща имаме на главата и вътре в нея.

Кво предлагаш да направим? Ама конкретно. Щото аз ни кола карам, ни си хвърлям боклуците през джама. Какво точно се иска от мен?

slaughter
снимка на slaughter

Джон Слоу , това е много добе което правиш и така трябва. Не разбирам само защо когато някой излезе пред публика и каже , че къщата гори и гръмогласни "опоненти" започват да крещят , че детето не ходело на училище , че еколога работел за световната Екомафия ( що е то Екомафия още не сме видели конкретно дефинирана) .... и други подобни. Ако си загрижен за планетата и прилежно правиш каквото е по собствените ти възможности за да ограничиш човешкия дял в унищожаването на природата , заяви го на глас - аз пазя планетата , пазете я и вие! Сега ще кажеш - и какво от това , каква е ползата? "В началото бе словото!" Помниш ли? От там се почва. Затова и Грета Тунберг е един детски лидер на природозащитниците , защото говори и не спира да говори. Независимо какво говорят за нея и как й се оодиграват. 

fierсe
снимка на fierсe

щото не е работа на детето, а на тези които го използват, криейки се зад гърба му!

Banshee
снимка на Banshee
Никой нищо конкретно не може да направи, викаш? Или не трябва? Най-доброто, което може да се направи, е да се плюе по екоактивистите, защото те са ни виновни за всичко, което не ни харесва.
John Slow

Не, не викам, а питам. Имаш ли отговор?

Cixi 2

Долу климатът!

Варианти много.  Двата крайни са: 1) нищо да не правим, 2) да унищожим човечеството. 

Не толкова крайни са: 3) да потребяваме по-малко, 4) да си хвърляме боклука само на определените за целта места. Но 3) намирисва на прохождането на демокрацията в БГ, а 4) ни напомня за комунизЪма.

Взорът отнийде надежда не види, защото решаването на проблема иска жертви. Например, съгласна ли е младежта да се къпе 2 пъти в седмицата, вместо 2 пъти дневно? Или богатите да имат само едно от самолет, въртолет и яхта, а не и трите?

 

slaughter
снимка на slaughter

Ако не искат да го направят, ще бъдат принудени. Лошото е , че тези след нас няма да живеят на същата планета на която живеем ние и да се наслаждават на земните чудеса така както ние се наслаждаваме сега. 

 

"Тази планета не е наша! Ние сме я взели на заем от децата ни. Как ще им я върнем е въпрос на ум и срам!" 

Banshee
снимка на Banshee

Е, ти го получи отговорът и не го разпозна. :) Добре, ще го сплескам малко - можеш поне да не плюеш по тези,  които се опитват да притиснат онези, от които нещо зависи.

John Slow

Първо - не плюя, а се подигравам.

 

Второ - не смятам, че моето въздържание ще помогне по какъвто и да било начин на планетата.

 

Трето - свободен съм да изразявам мнението си по начин, който ми харесва на мен. Не плащам данък "обществено мнение". Засега...

 

Общо взето, тъй наречените "активисти" нямат и най-малка идея кво искат, но го искат тук и сега.

slaughter
снимка на slaughter

👍

slaughter
снимка на slaughter

Ами защо тогав драги Джон Слоу не караш кола и со изхвърляш най-прилежно боклука така както трябва? Нещо май си раздвоен? 

Имаш ли в къщи на кого да кажеш "Аз правя каквото мога за да ти оставя планетата такава , че да живееш живота кийто аз жувях."

Banshee
снимка на Banshee

Ай са, къпането не унищожава водата, а само я кара да се върти по-бързо в кръговрата, вместо да застоява  в тръбопроводите.  :))

Banshee
снимка на Banshee

Второ - не смятам, че моето въздържание ще помогне по какъвто и да било начин на планетата.

 

Един-два милиарда John Slow-та като го промърморят това и белята е готова. Шегувам се, разбира се, имат право поне на това, но просто им се чудя. :)

 

 

John Slow

Просто го давайте по-лежерно, хора. Ние сме просто "dust in the wind".

slaughter
снимка на slaughter

Ние сме дъст ин дъ уинд , ама децата ми са все още млади и живи и здрави! Аз не свършвам с отделянето на душата от тялото. Ще живея още (дай боже) дълги години с тях и искам те да живеят така както аз живея с мир, загриженост и хармония с природата.

Banshee
снимка на Banshee

Бе то по-добре в други неща да сме по-лежерни, не точно в това, което ще прецака правнуците. Малко отговорност все пак. "А то мы правнуков оставим в дураках!"...

John Slow

Живея така, че да не преча на никого. Ръководя се от "златното правило". Съвестта ми е чиста.

 

slaughter
снимка на slaughter

Чистата ти съвест какво казва? Има ли право Грета Тунберг да организира протести и има ли истина в това което казва за безотговорното отношение на правителствата към екологичните проблеми е престъпно и недалновидно? Имат ли право и всички други по-малко популярни еко активисти и организации като алармират , човеците унищожаваме планетата?

John Slow

Все ми е тая. Вие нямате идея какво точно искате. "Искам днес да е като вчера". Ми няма да е като вчера. Адаптирайте се. Или недейте. Все ми е тая, както казах.

tatyana1

Не ми харесват такива като Грета Тунберг, щото обикновено само вдигат шум, и са манипулирани от меркантилни хора зад тях, които предлагат решения, които са изгодни за тях но едва ли и за планетата, като например електрическите автомобили. Някой направил ли е цялостен анализ за вредните вещества- не само при експлоатацията, а при производството, а след това? А биогоривото? Наистина ли е по- екологично и няма връзка с пожарите в Амазония?

А за самата нея: тя твърде много пътува, следователно въглеродният и отпечатък е твърде голям. Не върви пеша, нали!

А че в един момент ще трябва да избираме дали да пием вода или да ядем месо е ясно, ама що да насилваме събитията и да е днес?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш