facebook
twitter

Чужбина

Френски журналисти подлагали на тормоз колежки

373
Pixabay

Десетки журналисти във френски медии са упражнявали онлайн тормоз върху жени журналистки и феминистки, предаде Би Би Си. Атаките били осъществявани чрез социалните медии като "Фейсбук" и "Туитър". Кибертормозът бил осъществяван от групата „Лигата на ЛОЛ“, която използвала анонимни акаунти, за да се подиграват на колежки. Те отправяли заплахи за изнасилване и споделяли „порнографски“ снимки на жертвите си, които правели с фотошоп. Една от жертвите се оплака, че член на групата й позвънил, представяйки се за редактор на популярна новинарска програма. Той я интервюирал за несъществуващо работно място и споделил онлайн разговора им.

Участниците в "Лигата на ЛОЛ" са разкрити, като някои от тях са отстранени от работа или направо са уволнени. Сред тях има и двама журналисти от в. "Либерасион", който разкри скандала. Онлайн редакторът на изданието  Александър Ерво се извини за участието си в групата, но после нападна в "Туитър" тези, които се зарадвали на нещастието му. Той е отстранен от работа, докато продължава вътрешното разследване. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Френски журналисти обвинени в кибертормоз на колеги жени и феминистки

12.02.2019

552 12
Франция строи 12 нови подводници за Австралия

12.02.2019

260 1
Франция реагира остро срещу намеса на Италия

08.02.2019

822 2

Коментари

ablepsia

жени журналистки

 

Горе пък "колеги жени"

 

Работещите в българските божем медии не са ли наясно с ж.р. в българския език? Предмет на изучаване още на етапа на  началното образование.

ablepsia

След като са "журналистки", няма нужда от предхождащото ги "жени".  Кой дава дипломи за завършено гимназиално образование на такива дописникар(к)и?

Paco Pacov

Доста е възможно жените да злоупотребяват с положението си. Определено не се оплакват, когато са в ръцете на някой брутален, биещ ги ислямски поклоник. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×