facebook
twitter

Първа страница

Иван Гешев стана главен прокурор под строй и блокада

В опит да уязви председателя на ВКС Лозан Панов Сотир Цацаров призна, че всички висши постове се раздават с договорки
2 269
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Правосъдният министър Данаил Кирилов даваше всичко от себе си, за да отклони неудобните за кандидата за главен прокурор Иван Гешев въпроси.

Безалтернативният кандидат за главен прокурор Иван Гешев очаквано беше избран да ръководи държавното обвинение в следващите 7 години с 20 гласа "за" и 4 гласа "против". След гласуването във ВСС процедурата по назначението му трябва да бъде финализирана с президентски указ. 

Изборът протече като във военно време - улиците около Висшия съдебен съвет, където беше изслушването на Гешев, бяха блокирани от полиция и жандармерия, които пропускаха само след проверка на документите, беше променен маршрутът на градския транспорт, Орлов мост беше окупиран от протестиращи срещу Гешев.

Кандидатът за главен прокурор не добави нови идеи към вече оповестените, а всички критики към личността, работата и качествата му очаквано обясняваше с политически и икономически интереси, които бил засегнал в работата си. При обсъждането във ВСС се стигна до челен сблъсък между председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и главния прокурор Сотир Цацаров. Панов изнерви Цацаров с обвиненията, че не е имало състезателност в процедурата и че качествата на кандидата не са били оценени обективно, тъй като успехите му не са впечатляващи. Той определи идентичните становища в подкрепа на Гешев от прокурорите от цялата страна като "добре координирана времево и съдържателна пиар акция, а не спонтанна подкрепа". Панов напомни, че Гешев ръководи скандалния показен арест на Десислава Иванчева, че използва словесни бисери на границата на уличния език и че има основателни съмнения, че би злоупотребявал с власт, защото има нисък праг на търпимост към критики.

Аргументите на Панов предизвикаха Цацаров, който обяви, че всички кандидати за висши съдебни постове, включително Панов, са избирани след договорки, без да се обръща особено внимание на работата и качествата им. "Когато избирахме шеф на Върховния касационен съд, правихме ли такъв детайлен преглед? Позволи ли си някой да оценява работата му и качеството на актовете му? Според мен колегата Панов разчита на времето. Колкото повече минава време, толкова повече в тази зала оставаме все по-малко хората, които знаят как протече неговата процедура. Когато аз изляза, никой няма да знае какво точно се е случило тук вътре и в две други сгради. Аз го знам. Няма да го кажа не защото уважавам Лозан Панов, а защото уважавам съда и длъжността председател на ВКС", ядно говори Цацаров. Според него критиките към Гешев идват, защото "той е неудобен за поне 6-има души с пари, власт, медии, които са обвиняеми и подсъдими. Това е резултатът". Тезата за шестимата беше доразвита от представляващия ВСС Боян Магдалинчев. Той ги определи като "хора с огромен финансов ресурс, които са в състояние да ти обърнат тотално живота, и трябва много кураж да им посегнеш, защото там прошка няма".

Против Гешев се изказаха само още Атанаска Дишева, Олга Керелска и Красимир Шекерджиев от съдийската квота. Всички останали се надпреварваха да хвалят Гешев и да нападат Лозан Панов. 

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Членовете на ВСС все пак си запазиха „кариерните бонуси“

23.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

410
Гешев: Честит празник на първата национална държава в ЕС

22.09.2020

1685 16
Цацаров: Не сме очернили Трайков с делото за конфликт на интереси

18.09.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1934 8

Коментари

първолета

И след това публично признание на Цацаров ще говорим за върховенство на правото в родната територия? Леле, яко изпускане на нервите. ?

майор

Снимката казва всичко.

Ей това е лицето на съдебната ни система - тия двамата недоносени тапири 

Доц.Трътлев

Абсолютно!?

Ураа

Държавата на тиквите вече си има и главен Гешефтар.

?

Хулиган

Признателен съм на Кошлука, че ме направи днес жив свидетел каква комедийна трупа е Висшият съдебен съвет.

Останалото е имитация на правосъдие.

Докато обитателите на територията на се досетят, че им се подиграват...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

 

Бухта

Барем комунистите имаха топки и ги стреляха по улиците, та е имало и доза приличие. Без значение цар или генерал

 

Демократите днес се задоволяват с някакви гневни постове във ФБ, а по разтропаните -  евентуално и по форумите

Доц.Трътлев

Ами демократи Сър. К'во да ги прай'ш.

 

 

НЕ СМЕ НАРОД

 

Не сме народ, не сме народ, а мърша,

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време.

Само знаем и можеме, и щеме

един други злобно да се ядеме...

Помежду си лихи, буйни, топорни,

пред други сме тихи, мирни, покорни...

Все нас тъпчат кой отдето завърне,

щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

а всякому мерамът е развала...

 

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

пак ще кажа и с това ще да свърша.

 

1875

 

Сега сме 2019 , т.е. 144 години по-късно.

 

принцеса Даяна

""той е неудобен за поне 6-има души с пари, власт, медии, които са обвиняеми и подсъдими."

*

Каква стана тя, значи Гешев бил лош защото плашел да обвинява и съди 6 свещени крави. Кравите имали пари и си поръчали музика(протести). Но ако обещаел, че няма да закача кравите същия Гешев щял да е от хубав по-хубав и бойците щели да му носят букети теменужки.

Ами демократи Сър.

Интервал

Баш такава стана ?

Интервал

Aaaaхахах  :) Циркът, наречен правосъдие, все повече се превръща в трагедия:

"...Цацаров, който обяви, че всички кандидати за висши съдебни постове, включително Панов, са избирани след договорки, без да се обръща особено внимание на работата и качествата им."

Просто няма какво да се добави. Президентът може да покаже поне частична лоялност към избирателите си, като поразрита тая кофа с л@*на, или да покаже, че е неделима част от мафиотската власт.

принцеса Даяна

"Циркът, наречен правосъдие, все повече се превръща в трагедия:"

*

А сега това с един цирк да се бориш срещу друг цирк как се нарича? Май, че комедия. ?

(а и етикетчето "БОЕЦ" направо мачка теракота в банята)

venchev

След като настоящия главен прокурор обявява на всеослушание за договорките при избори за висши съдебни постове...за каква независима, респективно обществено отговорна и справедлива съдебна власт може да се говори...и защо ние, българите , позволяваме, такива самозабравили се и бездушни към проблемите на обществото хора, да се изживяват като незаменими и изключително ценни...(само погледнете физиономиите и откритото им пренебрежение към простосмъртните)...и това се случва сега,когато има девет, а може би и повече правни факултети, бълващи професионалисти-прависти............!!!!!!

Генчо Бончев

КПСС, БКП, КПСС, БКП

УРААА!

Няма как, ще чакаме промяната, с тия крави стигнахме дотук, 30 години минаха като миг, а резултата го виждате.

Зануляване трябва, зануляване.

Как става това, историята има примери.

Миряна Б.

Влизат ли белезниците и букаите в българската, а това значи - и европейска пенитенциарна система? И турските клекала за облекчаване на хранопроводната система? И непускането до лекар за ин витро процедура? Вчера наблюдавах участниците в посвещението Не съм съвсем сигурна, бях полузаспала, но май само двама мъже излязоха в коридора забързани. И само веднъж в залата избухна човешка, не юридическа реакция на незнайна реплика - не член цифров-единайсти, алинея дигитална Не зная дали конферансието е включило водопада от освободен смях в протокола.    

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

"...Цацаров, който обяви, че всички кандидати за висши съдебни постове, включително Панов, са избирани след договорки, без да се обръща особено внимание на работата и качествата им."

Просто няма какво да се добави.

Всъщност има какво да се добави и какво самият Цацаров да добави - например дали наред с други членове на ВСС лично е ходил в болницата да увещава Панов да не оттегля кандидатурата си. Сетне, Лозан Панов остави след себе си един добре действащ и реорганизиран съд - нещо което се признава и от неговите противници. Гешев оставя след себе си една Специализирана прокуратура с много спорни качества, сред чийто най-пресни отровни плодове беше връщането на делото срещу Митьо Очите в началото на миналия месец от страна на Специализирания съд.

https://www.segabg.com/node/91482

аман бе

Цацаров направо е "турил ножа" на цялата правосъдна система с изказването си. И това чудо беше главен прокурор ..... Боже пази България!

 

 

ПП "Не се хили! Ти си го избра."

Влез или се регистрирай за да коментираш