Quantcast
Директорите, организирали тестване, ще получават по 160 лв. | СЕГА
facebook
twitter

Просвета

Директорите, организирали тестване, ще получават по 160 лв.

Това засега са само ръководителите на училища с паралелки от 1 до 4 клас
897
 Илияна Кирилова
Учителите вече би трябвало да получават по 100 лв. към заплатите си за тестване

️Добавка от 160 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат към заплатите си училищните директори, които организират изследване на учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда, съобщиха от МОН.

Допълнителното заплащане е регламентирано в заповед на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, която променя правилата за определяне на работните заплати на директорите на общинските и държавните училища и останалите образователни институции. Засега от него ще могат да се възплзват само ръководителите на училища с паралелки от 1 до 4 клас, които се върнаха в клас от 10 ноември т.г. За големите все още няма яснота, тъй като няма достатъчно тестове.

Припомняме, че на 11 ноември т.г. беше подписан анекс към Колективния трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование, който регламентира допълнително плащане от 100 лв. месечно до края на тази година за учителите и непедагогическите специалисти, които тестват учениците.

 

 

Ключови думи:

директори, 160 лв., добавка

Още

Агроминистърът уволни борда на "Напоителни системи"

14.01.2022

641
Добавката за ваксина ще се плати на 1 февруари

12.01.2022

1499
Директори искат програма за наваксване на пропуските в училище