facebook
twitter

Икономика

Ангелкова ще даде 300 000 лв. за уъркшопове на Слънчев бряг

507
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Еднодневна "самолетна" екскурзия с нощувка в петзвезден хотел на Слънчев бряг срещу 300 000 лв. без ДДС. Така изглежда накратко обществената поръчка, пусната от Министерството на туризма  преди дни. Тя е за организиране на "международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма" плюс "уъркшопове", става ясно от публикуваната документация. Периодът за провеждане на събитията е 30-31 май. 

Министерството очаква изпълнителят да осигури самолетни билети и вътрешен транспорт, настаняване в 5-звезден лукс, а при липса на достатъчно места - и в 4-звезден хотел. Цената включва закуска, обяд, вечеря, галавечеря и кафе-паузи. От документите на поръчката става ясно, че "високопоставените делегати" на конференцията  - до 30 души, ще бъдат настанени за сметка на министерството, а за гостите на форума ще бъдат резервирани стаи, които те сами ще си платят. 

Организирането на конференции, кръгли маси, семинари е любима форма на държавните институции за изразходване на средства от българския и европейския бюджет. И  обикновено ведомствата не жалят средства за пътувания, нощувки и лекторски хонорари.  

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България е усвоила едва 12% от европарите за регионален туризъм
Ангелкова ще удължава летния сезон

17.05.2019

1097 21
Ангелкова: България е позната на американските туристи

14.05.2019

979 15

Коментари

sega_reader

УЪРКШОПОВЕ ?

Боже пази България !

Rattrack

Тази женица е поставена на поста министър с единствената цел да похарчи максимално повече бюджетни пари  за реклама максимално бързо през "наши" си фирми.

И затова стюардесата Поли от така наречения Национален Борд по Туризъм!?!! непрекъснато реве за още пари за реклама. Само да напомним, че "нашите" фирми са свъзани и с "нашия" председател на борда Краси Гергов. 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×