Медия без
политическа реклама

Ангелкова ще даде 300 000 лв. за уъркшопове на Слънчев бряг

МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Еднодневна "самолетна" екскурзия с нощувка в петзвезден хотел на Слънчев бряг срещу 300 000 лв. без ДДС. Така изглежда накратко обществената поръчка, пусната от Министерството на туризма  преди дни. Тя е за организиране на "международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма" плюс "уъркшопове", става ясно от публикуваната документация. Периодът за провеждане на събитията е 30-31 май. 

Министерството очаква изпълнителят да осигури самолетни билети и вътрешен транспорт, настаняване в 5-звезден лукс, а при липса на достатъчно места - и в 4-звезден хотел. Цената включва закуска, обяд, вечеря, галавечеря и кафе-паузи. От документите на поръчката става ясно, че "високопоставените делегати" на конференцията  - до 30 души, ще бъдат настанени за сметка на министерството, а за гостите на форума ще бъдат резервирани стаи, които те сами ще си платят. 

Организирането на конференции, кръгли маси, семинари е любима форма на държавните институции за изразходване на средства от българския и европейския бюджет. И  обикновено ведомствата не жалят средства за пътувания, нощувки и лекторски хонорари.  

Още по темата