facebook
twitter

Икономика

Агенцията по вписванията ще приема финансови отчети и в събота

149
Илияна Кирилова

За да противодейства на обичайните за края на юни опашки за подаване на годишни отчети на фирми и фондации, Агенцията по вписванията обяви, че ще работи извънредно и в събота. На 29 юни всички офиси на агенцията ще приемат документи до 15.30 часа. Крайният срок за подаване на финансовите отчети без санкции е 30 юни, който обаче тази година се пада в неработен ден - неделя.

Междувременно вече започнаха да пристигат сигнали за опашки по гишетата. От офиса на агенцията в Шумен например граждани се оплакаха, че се налага да чакат с часове.

По данни на Агенцията по вписванията от началото на годината досега са постъпили 238 775 заявления за обявяване на годишни финансови отчети, а се очаква в оставащите дни да бъдат подадени още над 50 000 заявления. Шефката на агенцията Габриела Козарева твърди, че електронната система е надградена и ще се справи с големия наплив на отчети, подавани онлайн.

Във връзка с това от ведомството напомнят, че е по-добре вместо на гише документите да се подават онлайн - на сайта на Търговския регистър (brra.bg). Електронното подаване е по-евтино, защото таксата е с 50% по-ниска от хартиения вариант, но пък се изисква електронен подпис.  

 

 

Все още няма коментари

Още

За трети пореден ден огромни опашки по границата с Гърция (видео)

30.06.2019

4347 20
Декларациите на "спящи" фирми пак задръстиха Търговския регистър

27.03.2019

Явор Борисов

6197
Два часа на крак за подаване на декларация за фирма без дейност (галерия)

26.03.2019

2453 16

Влез или се регистрирай за да коментираш

×