facebook
twitter

Икономика

Агенцията по вписванията ще приема финансови отчети и в събота

153
Илияна Кирилова

За да противодейства на обичайните за края на юни опашки за подаване на годишни отчети на фирми и фондации, Агенцията по вписванията обяви, че ще работи извънредно и в събота. На 29 юни всички офиси на агенцията ще приемат документи до 15.30 часа. Крайният срок за подаване на финансовите отчети без санкции е 30 юни, който обаче тази година се пада в неработен ден - неделя.

Междувременно вече започнаха да пристигат сигнали за опашки по гишетата. От офиса на агенцията в Шумен например граждани се оплакаха, че се налага да чакат с часове.

По данни на Агенцията по вписванията от началото на годината досега са постъпили 238 775 заявления за обявяване на годишни финансови отчети, а се очаква в оставащите дни да бъдат подадени още над 50 000 заявления. Шефката на агенцията Габриела Козарева твърди, че електронната система е надградена и ще се справи с големия наплив на отчети, подавани онлайн.

Във връзка с това от ведомството напомнят, че е по-добре вместо на гише документите да се подават онлайн - на сайта на Търговския регистър (brra.bg). Електронното подаване е по-евтино, защото таксата е с 50% по-ниска от хартиения вариант, но пък се изисква електронен подпис.  

 

 

Все още няма коментари

Още

Опашки на границата с Турция на "Малко Търново" и "Лесово"

29.09.2019

1009 2
И днес има огромни опашки към ГКПП "Кулата"

01.09.2019

649 2
За трети пореден ден огромни опашки по границата с Гърция (видео)

30.06.2019

4362 20

Влез или се регистрирай за да коментираш

×